Британското правителство бе призовано да започне разследване на твърденията, че

...
Британското правителство бе призовано да започне разследване на твърденията, че
Коментари Харесай

В Лондон искат разследване на твърдения, че телефонът на Лис Тръс е бил хакнат

Британското държавно управление бе призовано да стартира следствие на изказванията, че телефонът на Лиз Тръс е бил хакнат, когато е била външен министър. Информацията в началото бе публикувана от в. " The Mail on Sunday ", съгласно който персонални известия сред Тръс и непознати публични лица, в това число за войната в Украйна, са попаднали в несъответствуващите ръце, съобщи. 

Хакването на телефона на Тръс е било намерено по време на лятната акция в конкуренцията за водач на торите и нов министър председател на Англия, само че новината е била потулена, добавя изданието.

От кабинета на Риши Сунак обаче обявиха, че разполагат със постоянна отбрана против киберзаплахи. Правителствен представител добави, че от " Даунинг Стрийт 10 " няма да разясняват ограниченията за сигурност на обособените лица.

Твърденията провокираха реакцията и на опозицията на Острова.

" Много е значимо всички тези въпроси да бъдат разследвани и прегледани на най-високо равнище. Трябва да знаем, че държавното управление признава смисъла на това и смисъла на цялостната отбрана на нашата национална сигурност... Има и съществени въпроси за какво и по какъв начин тази информация е " изтекла " или е " изтекла " тъкмо в този момент ", сподели говорителката на лейбъристите Ивет Купър.

Лила Моран, представител на Либералните демократи, сподели, че е извънредно значимо да се разбере дали телефонът на Тръс е бил хакнат, в случай че в действителност е по този начин. " Ако се окаже, че тази информация е била скрита от обществеността, с цел да се защитят възможностите на Тръс в лидерската акция, това е непростимо ", сподели тя. 

Според " The Mail on Sunday " сътрудници, обвинени, че работят за Русия, са виновни за източването на информацията от телефона на Лиз Тръс. Би Би Си обаче отбелязва, че подобно изказване не може да бъде доказано. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР