Британското издание Дейли Мейл публикува информация, че е възможно над

...
Британското издание Дейли Мейл публикува информация, че е възможно над
Коментари Харесай

Атентат над Путин или инцидент с лимузината му?

Британското издание " Дейли Мейл " разгласява информация, че е допустимо над съветския водач да е бил осъществен опит за атентат. Изданието се базира на канал в Телеграм, който оповестява за събитията в Кремъл.

По време на придвижване под колата се чул мощен тропот. Под лявата предна гума се появил и дим.

Впоследствие кортежът на президента се изтеглил на безвредно място.

Според изданието това довело до поява на терзания, че сигурността на Путин е компрометирана. Потвърждение на произшествието обаче в други изявления няма.

" Дейли Мейл " не прецизира и по кое време е станал хипотетичният атентат, написа Глас нюз.

В. " Сън " пък показва, че е имало голям брой арести от персоналната работа за сигурност на съветския президент, прибавя " Телеграф ".

Съобщава се, че някои от телохранителите на Путин  " са изчезнали " на фона на изказвания, че секретната информация за движението на 69-годишния президент е компрометирана, съгласно канала на General GVR Telegram.

Антикремълският канал твърди, че Путин се е прибирал към формалната си резиденция в примамлив кортеж на фона на опасения за сигурността му.

" Резервният " ескорт се е състоял от пет бронирани коли, като се твърди, че Путин е бил в третата.

Не е ясно по кое време е осъществен евентуалният опит за ликвидиране и не е допустимо неотложно да се ревизира изказванието, показват изданията.

Каналът сподели: " По пътя към резиденцията, на няколко километра, първата кола за конвой беше блокирана от кола за спешна помощ, втората кола за конвой мина наоколо, без да стопира поради внезапното затруднение. "

Твърди се, че в колата на Путин " е чул мощен тропот от лявото предно колело, последван от мощен пушек ".



Генералът на SVR твърди, че автомобилът на Путин " макар проблемите с контрола " си е проправил път от мястото на нападението, с цел да стигне до сигурността на резиденцията.

Междувременно каналът в Телеграм твърди, че детайлностите за хипотетичната офанзива са " класифицирани ".

В него се прибавя: " Ръководителят на персоналната защита на президента (службата) и няколко други души са отстранени и са в ареста ", твърди каналът, без да посочва никого като източник.

" За придвижването на президента в този конвой знаеха стеснен кръг от хора и всички бяха от службата за сигурност на президента.

" След случая трима от тях изчезнаха. Това бяха хората, които бяха в първата кола от кортежа. Съдбата им сега е незнайна. Колата, с която са пътували, е открита празна на няколко километра от случая. "

Твърденията идват месец, след като Украйна съобщи, че руският президент е оживял при опит за ликвидиране, след като е бил атакуван по време на пътешестване.

Началникът на военното разузнаване на страната Кирило Буданов сподели, че е имало " несполучлив опит " за убийство на Путин при започване на войната против Украйна . 

Напомняме, че предишния месец Дария Дугина - щерка на " мозъка на Путин "  Александър Дугин, бе взривена в колата на татко си, който по чудо оцеля, тъй като се качил в различен автомобил. Дугин - считан от някои за подстрекател за  нахлуването в Украйна  - се връщаше с щерка си в  Москва  от фестивал, когато в последния миг си замени автомобила.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР