Британско момиче беше застреляно в събота, докато си играело със

...
Британско момиче беше застреляно в събота, докато си играело със
Коментари Харесай

11-годишно британско момиче беше застреляно в семейната градина в Западна Франция

Британско момиче беше убито в събота, до момента в който си играело със сестра си в фамилната градина в село в Западна Франция, оповестиха ДПА и в. „ Гардиън “.

Бащата и майката на момичето също са ранени при офанзивата в село Сен Ербо в Бретан, а осемгодишната сестричка на жертвата се е отървала невредима.

Около 22 часа в събота семейство Торнън, което живее в селото от към пет години, правело барбекю в градината си, а девойките си играели. Изведнъж  се появил мъж с револвер и стрелял няколко пъти.

11-годишната Солен Торнън е убита на място, а татко й, 52-годишният Ейдриън, е прострелян в главата. Откаран е в болница, където положението му е несъмнено като сериозно.

Майката на девойките, 49-годишната Рейчъл, за която се оповестява, че е локална домашна помощница, е била простреляна в гърба и главата, само че съгласно известията е отвън заплаха, сподели прокурорката Карин Але. По-малкото момиче – Селест, на осем години, избягало в прилежащ парцел и вдигнало паника.

Але заяви, че 71-годишен нидерландец, който живее в същото село, е арестуван във връзка със стрелбата. Съпругата му също е разпитана.

Френски медии оповестиха, че сред английското семейство и техните съседи е имало спор за имот земя.

Образувано е досъдебно произвеждане за ликвидиране на малолетна и опит за ликвидиране, добавя Българска телеграфна агенция.

Але сподели, че първичните доказателства сочат, че обвиненият „ се е появил ненадейно с револвер и стрелял няколко пъти по посока на жертвите “.

„ Мотивите за тази покруса към момента не са известни. Изглежда, че е имало спор сред двамата съседи от няколко години за парче земя, граничещо с двата парцела “, сподели Але пред френски публицисти.

Убийството стана единствено няколко дни, откакто тригодишно английско момиче беше измежду четири деца и двама възрастни, намушкани с нож в парк в Анси в източна Франция.

Маргьорит Бльозен – кметицата на Плоневе дю фу в Бретан, сподели, че нападението наподобява е обвързвано със " съседски спор " за земя и за спор поради повдигане на звук, които датират отпреди три години.

„ Познавахме фамилията добре. Всяка година има селски празник и постоянно идваха ”, описа очевидно шокираната Блюзен.

„ Напълно неясно е да си прострелял дете. Това се случи без никакво предизвестие “, добави тя. " Никой не може да разбере по какъв начин е могло да се случи. "

Съсед сподели пред публицисти: „ Чухме шумове и си помислихме, че или децата, или родителите си играят с фойерверки. Тогава по-малкото момиче изтича при съседите и викаше: „ Сестра ми е мъртва, сестра ми е мъртва. “

„ Отидохме и видяхме, че момичето е мъртво, а татко му и майка му са ранени. “

Друг гражданин на селото описа: „ Съседите се оплакаха от шума, само че фамилията не вдигаше повече звук от всеки различен. “
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР