Британският външен министър ще посети Фолклендските острови в рамките на

...
Британският външен министър ще посети Фолклендските острови в рамките на
Коментари Харесай

Дейвид Камерън ще посети Фолклендските острови

Британският външен министър ще посети Фолклендските острови в границите на своята първа обиколка в Южния Атлантик и Южна Америка, откогато пое поста, заяви Форин офис, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Аржентина и Англия имат дълготраен спор във външнополитическите си връзки във връзка със суверенитета на ръководените от Англия острови, където през 1982 година имаше къса война.

" Фолклендските острови са скъпа част от английското семейство и ние сме наясно, че до момента в който те желаят да останат част от фамилията, въпросът за суверенитета няма да бъде обсъждан ", гласи изказване на Камерън.

Южноамериканската страна се пробва да възобнови договарянията за суверенитета на Фолклендските острови (които Буенос Айрес назовава Малвински), само че Лондон отстоява позицията, че това не следва да се разисква, до момента в който жителите на островите желаят да останат английски жители.

Министерството на външните работи съобщи, че Камерън ще отдаде респект на английските военнослужещи, които са изгубили живота си по време на спора през 1982 година, и ще благодари на английския боен личен състав, който служи на островите.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР