Британският туроператор Томас Кук съобщи, че евакуира клиентите си от

...
Британският туроператор Томас Кук съобщи, че евакуира клиентите си от
Коментари Харесай

Опразниха топ хотел заради загадъчна смърт

Британският туроператор Томас Кук заяви, че изтегля клиентите си от хотел в египетския курорт Хургада на Червено море, откакто двама от тях починаха при към момента неизяснени условия, предадоха международните организации. Двамата британци, 69-годишният Джон Купър и 63-годишната му брачна половинка Сюзън, които работели за компанията в Обединеното кралство, били открити мъртви в първокласния хотел " Щайгенбергер аква меджик ".

Според първичната информация Сюзън е умряла от потрес, получен, откакто видяла по какъв начин брачният партньор й Джон е получил солиден инфаркт. По-късно обаче от Томас Кук излезе известие, че събитията към смъртните случаи са неразбираеми, а компанията е получила данни за " нараснало равнище на болести измежду другите посетители ".

Приятели на двойката пък са свидетелствали пред английския таблоид " Дейли Мейл ", представен от dir.bg., че става дума за незнаен и евентуално гибелен газ, поради който и другите посетители са се оплакали от признаци на хранително отравяне. Именно поради това от Томас Кук са преместили всички свои клиенти и са отменили идните резервации. На гостите, които са от разнообразни националности и са общо над 300, ще бъде препоръчано настаняване в други хотели или опция да се върнат вкъщи.

Хотел " Щайгенбергер аква меджик " е бил инспектиран от Томас Кук за последно през юли и е получил общ резултат от 96 %. Египет поставя старания са съживи туристическия си бранш, който пострада от годините на политически разтърсвания след вълненията от 2011 година.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР