Британският студент, който беше задържан вчера за замеряне с яйца

...
Британският студент, който беше задържан вчера за замеряне с яйца
Коментари Харесай

Студентът, замерял с яйца крал Чарлз, получи забрана

Британският студент, който беше арестуван през вчерашния ден за замеряне с яйца на крал Чарлз Трети беше освободен, само че получи възбрана да носи яйца на публични места, съобщи Франс прес.

23-годишният Патрик Телуел беше арестуван през вчерашния ден след случай в северния британски град Йорк, където новият крал и брачната половинка му Камила бяха на посещаване. Докато двамата бяха приветствани от събралото се голям брой, младият екоактивист хвърли няколко яйца по крал Чарлз Трети и едвам не го уцели.

Пред в. " Мирър " Телуел удостовери, че е бил в ареста до 22 ч. локално време, след което е бил освободен при изискване повече да не се приближава до краля и да не носи яйца на публични места. От вестника прецизират, че той въпреки всичко ще има право да си купува яйца, ако пазари.

Патрик Телуел е някогашен претендент на Зелената партия и деятел от екологичната организация " Бунт против заличаването ". По време на случая той е показал антимонархически настроения и е крещял, че Англия " е издигната с кръвта на робите ".

По думите на Телуел хората, пристигнали да приветстват краля, са се ядосали доста на неговата протестна акция. " Те ме дърпаха за косата и плюеха по мен ", сподели още той пред " Мирър " и добави, че е получил даже смъртни закани.

73-годишният крал Чарлз Трети, който ще бъде коронясан през май следващата година, осем месеца откакто се възкачи на английския престол, не се радва на известността на майка си - Елизабет Втора, която бе обожавана от британците през цялото ѝ 70-годишно ръководство. Откакто стана английски крал, той въпреки всичко стартира да печели утвърждението на народа.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР