Британският студент Антъни Кеймю от университета в Лоубъро конструира дигитално

...
Британският студент Антъни Кеймю от университета в Лоубъро конструира дигитално
Коментари Харесай

Британски студент изобрети дигитално куче-водач

Британският студент Антъни Кеймю от университета в Лоубъро конструира цифрово куче-водач, което може да размени четириногия асистент при незрящи, които нямат опция да гледат домакински любим, оповестява в. "Дейли мейл ".

Устройството е кръстено Тея. То е въодушевено и е снабдено с контролери, които се употребяват във виртуалните риалити игри. Дигиталният лидер се задейства гласово, екипиран е с стратегия за направления като сателитен навигатор и има датчици.

Дръжката на устройството, което по външен тип припомня мини прахосмукачка, се накланя наляво и надясно и припомня мотива на обичайните кучета-водачи, които направляват незрящия, добавя Българска телеграфна агенция.

Устройството имитира всички функционалности на куче-водач, само че е 10 пъти по-евтино от четириногия му еквивалент. Артикулът обработва в действително време и онлайн данни, като метеорологичните условия и гъстотата на трафика. Монтираният в дръжката жироскоп деликатно насочва китката на незрящия в коя посока да се придвижва.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР