Британският съвет, основната културна и дипломатическа институция на Обединеното кралство

...
Британският съвет, основната културна и дипломатическа институция на Обединеното кралство
Коментари Харесай

Британският съвет е изправен пред съкращения и затваряне на офисите си по света

Британският съвет, главната културна и дипломатическа институция на Обединеното кралство в чужбина, е изправен пред доста редуциране на работни места и затваряне на офиси, откакто приходите от преподаването на британски език и изпитите са спаднали по време на пандемията, предава Actualno.

Според хора, осведомени с проектите, Британският съвет - един от най-важните принадлежности в английския боеприпас от мека мощ - ще понижи европейското си наличие освен с изцяло затваряне на белгийския си офис, само че и със редуциране на личния състав на място в Босна и Херцеговина, Хърватия, Косово, Малта, Черна гора, Северна Македония, Словакия, Словения и Швейцария. Вместо това за тези места ще има единствено онлайн стратегии, оповестява „ Политико “.

Съюзниците по сигурността на Англия в така наречен Инициатива за продан на разследваща информация „ Пет очи “ - Австралия, Канада, Нова Зеландия и Съединени американски щати - също не са пощадени от затварянето, макар решимостта на държавното управление да работи в тясно съдействие с тези страни след Брекзит. Очаква се също затваряне на офисите в Афганистан, Чили, Намибия, Сиера Леоне, Южен Судан и Уругвай.

В пика на пандемията предходната година организацията към този момент беше принудена да закрие 44 от своите 47 школи по британски език и 195 от 223 тестови центъра по света.

Уенди Чембърлейн, народен представител от либералдемократите в Шотландия, прикани английското държавно управление да усили финансирането за Британския съвет, с цел да предотврати по-нататъшни вреди върху връзките на Англия с останалата част от Европа. Правителството би трябвало да показа проектите си за разноски за идващите години на 27 октомври.

София Гастън, шеф на мозъчния концерн на Британската група по външна политика, съобщи, че Британският съвет играе решаваща роля в разпространяването на английските полезности и укрепването на ползите на страната в миг на възходящ авторитаризъм и фундаментализъм другаде.

Британският съвет се финансира посредством безплатна помощ от държавното управление, задгранична помощ за развиване и търговски доходи.

Първоначалният отговор на държавното управление на финансовата рецесия на институцията беше незабавна безплатна финансова помощ в размер на 26 милиона паунда в допълнение към годишната дотация на Британския съвет от 161 милиона паунда за покриване на дефицита на финансиране. Но това беше обезщетено малко по-късно с 18 милиона паунда, понижени до размера на държавната помощ, която получава.

Говорител на Британския съвет съобщи предходната година, че „ COVID-19 е оказал доста въздействие върху нашите финанси. Благодарни сме за краткосрочното финансиране от държавното управление на Обединеното кралство и водим градивни диалози с държавното управление за определяне на дълготрайно решение. "

Британският съвет е получил и два търговски заема от Службата за външни работи, общественост и развиване на обща стойност 245 милиона английски лири, с неразкрити лихвени проценти и условия за погашение. Правителството предвижда, че приходите на Британския съвет от комерсиалните интервенции няма да се възстановят най-малко до 2023 година Към юли приходите от преподаване се върнаха едвам до към 50% от равнищата преди пандемията.

Този месец Британският съвет стартира консултация за понижаване на заплатите си с 15-20 %, което ще засегне чиновниците както във Англия, по този начин и в чужбина.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР