Британският принц Уилям учредява днес глобална награда с награден фонд

...
Британският принц Уилям учредява днес глобална награда с награден фонд
Коментари Харесай

Принц Уилям учредява глобална награда за опазване на околната среда

Британският принц Уилям учредява през днешния ден световна премия с награден фонд от 50 милиона английски лири, чиято цел е намиране на решения за най-наболелите проблеми с околната среда на планетата, оповестиха Ройтерс и Би Би Си.

Наградата "Ъртшот " (Earthshot Prize) ще удостоява през идващите 10 години с пет награди по един милион английски лири планове в областите отбрана и възобновяване на природата, по-чист въздух, възобновяване на океаните, понижаване на отпадъците и климатични промени.

От 1 ноември тази година стартира процедурата по номинации на планове за първите награди, които ще бъдат оповестени на гала през есента на идната година.

"До 2030 година се надяваме към този момент да сме създали огромни стъпки към решение на някои от главните проблеми, пред които е изправена Земята ", споделя принц Уилям, 38 г, в диалог с естествоизпитателя Дейвид Атънбъро за Би Би Си. Двамата са мотори на плана.

Британското кралско семейство се ангажира обществено със отбраната на околната среда. Престолонаследникът принц Чарлз, татко на принц Уилям, от десетилетия води акции и приказва за въздействието на климатичните промени.

От двореца Кенсингтън прецизираха, че премиите ще обезпечат най-малко 50 решения на екологични проблеми на планетата до 2030 година

Проектът има над 100 сътрудници по света, които ще предлагат претенденти за премиите. Първата гала ще се организира през 2021 година в Лондон, а по-късно ще се провежда в разнообразни градове по света, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР