Британският принц Уилям се стреми да разшири програмата си Earthshot

...
Британският принц Уилям се стреми да разшири програмата си Earthshot
Коментари Харесай

Принц Уилям се надява да разшири своята награда Earthshot в глобално екологично движение до 2030 г.

Британският принц Уилям се стреми да разшири програмата си Earthshot Prize в световно придвижване за поощряване на екологичните решения и поощряване на държавните управления да бъдат по-ангажирани в зелените браншове, тъй че изменението на климата да бъде по-лесно за справяне -- СИНГАПУР (AP) — Британският принц Уилям сподели в сряда, че се надява да разшири своята стратегия за премията Earthshot в световно придвижване за поощряване на иноваторите в региона на околната среда и стимулиране на държавните управления да бъдат по-ангажирани в екологичните браншове, тъй че изменението на климата да бъде по-лесно за справяне. < /p>

Уилям сподели, че планува промени в политиките за запазване на околната среда, когато програмата завърши през 2030 година, и по-подкрепяща област за иноваторите. Наградата Earthshot беше стартирана от неговата благотворителна организация Royal Foundation през 2020 година като 10-годишна стратегия, предлагаща 1 милион лири (1,2 милиона долара) всеки на петима спечелили всяка година, които създадоха решения за екологичните закани на планетата.

„ Ние ще преминем от това да бъдем премия, да се превърнем в платформа и да се превърнем в придвижване “, сподели принцът на Уелс на конференция на Earthshot, ден откакто петимата спечелили за 2023 година бяха посочени за напъните за запазване, качеството на въздуха, океаните, отпадъците и изменението на климата.

„ Безпокойството за климата към този момент няма да бъде нещо, от което се опасява идващото потомство “, добави той. „ Ние ще имаме доста повече първенци и модели за подражателство, които да следваме, и хора, които могат да ни поведат в този преход. Няма да е толкоз обезсърчително, времеемко или мъчно, всичко ще стане по-лесно. Това е моята версия на 2030 година "

Наградата Earthshot заяви в сряда, че е основала нова онлайн платформа, наречена Launchpad, за свързване с всички финалисти и номинирани за Earthshot, с цел да поддържа техните потребности от финансиране. Платформата към този момент има профили на 24 решения за финалисти и спечелили, показващи потребности от финансиране от над 500 милиона $. Ще бъдат добавени още, защото Earthshot получава над 1000 номинации всяка година, от които се избират 15 финалисти.

Уилям участва на звездна гала във вторник вечерта, първата в Азия, където индийски производител на захранвани със слънчева сила сушилни, пазар за въглерод в почвата и групи, които работят, с цел да създадат батериите на електрическите коли по-чисти, да възстановят горите в Андите и да възпират противозаконният лов на риба получиха премията Earthshot за 2023 година

Той сподели, че решенията, показани от всички 15 финалисти, потвърждават, че „ вярата остава “, защото се усещат опустошителните последствия от изменението на климата по целия свят.

На конференцията в сряда предходни носители на награди споделиха някои от своите прекарвания.

Каушик Каппагантулу, основен изпълнителен шеф на индийския започващ Kheyti, който завоюва през 2022 година за своя план „ оранжерия в кутия “, сподели, че Earthshot му е дал доверие и отвори порти за съюзи с локалните управляващи и фермери.

Неговата оранжерия е по-евтино решение, което употребява по-малко вода и покачва добивите за дребни фермери, които желаят да защитят своите култури от непредсказуемо време и вредители. От 1000 фермери в един щат, употребяващи неговата оранжерия, от този момент се разшири до 3000 фермери в шест щата, сподели той.

Брандън Нг, началник на хонконгската компания AMPD Enertainer, която беше финалист за 2022 година, сподели, че неговата тригодишна компания предлага система за предпазване на сила от напълно електрическа батерия за зареждане на оборудването, употребявано в строителните обекти, с цел да се понижи зависимостта от изкопаеми горива.

Нг сподели, че половината от всички строителни обекти в Хонконг в този момент работят на неговата система и компанията се е разширила до Сингапур, Австралия, Англия, Обединените арабски емирства и неотдавна в Съединените щати.

В сряда, последния му ден в Сингапур, Уилям посети Центъра за криминалистика на дивата природа, с цел да види по какъв начин градът се бори с бракониерството. По време на четиридневното си пътешестване, първото му посещаване в Сингапур от 2011 година насам, принцът отиде на драконова лодка и се срещна с министър-председателя на Сингапур Лий Сиен Лонг.

Важни истории

ABC Новини онлайн

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР