Британският премиер Тереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза

...
Британският премиер Тереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза
Коментари Харесай

Тереза Мей готова да плати 60 млрд. евро по "сметката за развода"

Британският министър председател Тереза Мей Тереза Мей - английски политик Тереза Мей (по татко Брейзър) е родена на... към профила е алармирала, че е подготвена да заплати сумата от 60 милиарда евро /53 милиарда паунда/ по "сметката за развода ", тъй че да стартират комерсиалните договаряния за излизането на Англия от Европейския съюз, твърди вестник "Таймс ".

Спомената сума е към три пъти по-голяма от тази, която Лондон бе предложил преди този момент за покриване на двугодишния временен интервал. Преговарящите от страна на Европейски Съюз обаче считат, че Тереза Мей е подготвена да я заплати, с цел да разгласи победа, като извади от застоя договарянията от първата фаза и стартира търговски договаряния преди Коледа.

Според сътрудник на "Таймс " в Брюксел, договарящите от страна на Европейски Съюз даже към този момент са почнали подготовка за обрисуване на рамките на бъдещото комерсиално съглашение след получени сигнали от английското държавно управление, че ще се съгласи да заплати 60 милиарда евро.

Европейските договарящи желаеха тази сумата, тъй като ще покрие бюджетните отговорности на Англия и средствата за пенсиите и помощите на европейските депутати. Ако обаче Тереза Мей направи това предложение на Брюксел, тя ще бъде подложена на остри рецензии, че заплаща доста повече от това, което мнозина в кабинета са подготвени да пожертват даже при положение на компромис. Видни фигури в Консервативната партия към този момент приканиха Тереза Мей да се отдръпна от договарянията без договорка, в случай че бъде поискана огромна сума, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР