Британският премиер Тереза Мей ще се срещне днес в Берлин

...
Британският премиер Тереза Мей ще се срещне днес в Берлин
Коментари Харесай

Тереза Мей ще се срещне с Ангела Меркел преди подновяването на преговорите за Брекзит между Великобритания и ЕС

Британският министър председател Тереза Мей ще се срещне през днешния ден в Берлин с немския канцлер Ангела Меркел преди подновяването на договарянията за Брекзит сред Англия и Европейски Съюз.

От Берлин обявиха, че новото немско държавно управление, след съдружната договорка на Ангела Меркел със социалдемократите, няма да промени позицията си за Брекзит. По-рано немското държавно управление прикани английския министър председател да обясни проектите на държавното управление й за бъдещите връзки сред Обединеното кралство и Европейски Съюз, тъй като времето напредва. Тереза Мей се надява да реализира съглашение идващия месец за преходния интервал, което би трябвало да разреши гладко излизане на Англия от Европейски Съюз през 2019 година.

Външният министър Борис Джонсън в тирада в сряда се опита да изясни изгодите от Брекзит. През идващите седмици и други министри от кабинета на Тереза Мей ще изложат техните визии за добра договорка по Брекзит в серия от речи. Главният договарящ от страна на Европейски Съюз Мишел Барние междувремнно посочи, че договорката за преходния интервал надалеч не е обезпечена, тъй като Лондон има възражения по предлагането на Европейски Съюз.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР