Британският премиер Тереза Мей печели вота на доверие в парламента.

...
Британският премиер Тереза Мей печели вота на доверие в парламента.
Коментари Харесай

Тереза Мей спечели вота в партията си, ще приключи Брекзит

Британският министър председател Тереза Мей печели вота на доверие в Народното събрание. След двучасово скрито гласоподаване бе обявено, че " за " Мей като водач на Консервативната партия са дали своят вот 200 депутати при 117 " срещу ". Минимално нужната поддръжка бе 159 гласа.

Британският министър председател Тереза Мей съобщи през днешния ден, че продължава с " възобновената си задача " да изведе Англия от Европейски Съюз, откакто оцеля във вота на доверие, съобщи Ройтерс.

След този избор би трябвало да продължим със задачата да осъществим Брекзит за английския народ и да изградим по-добро бъдеще за тази страна, сподели Мей пред резиденцията си на " Даунинг стрийт ".

Тя съобщи, че ще потърси правни и политически уверения от европейските водачи за защитния механизъм за ирландската граница.

Тереза Мей даде обещание да се отдръпна от политиката преди идните парламентарните избори в Кралството през 2022 година, оповестява " Ройтерс ". Пред депутатите от партията ѝ, тя е завила, че няма да ги води на идващите избори. Мей се срещна с консерваторите в Камарата на общините, преди те да гласоподават избор на доверие против нея довечера.

Социалният министър Амбър Руд удостовери, че Мей няма да ги води на идващите избори и добави, че изказването на ѝ е било прочувствено.

Вотът на недоверие започна в 20 ч. българско време. Очаква се гласуването да продължи към два часа, като резултатът ще стане явен към 23 ч. българско време. Прогнозите са, че Тереза Мей ще остане на поста си, тъй като от общо 317 консерватори, 198 обществено обявиха поддръжката си за английския министър председател.

Австрийският канцлер Себастиян Курц в сряда вечерта поздрави английския министър председател Тереза Мей с успеха при вота на съмнение в нейната Консервативна партия.

" Радвам се от резултатите от тазвечерния избор във Англия. Очаквам да видя Тереза Мей на следващия ден, " е декларирал Курц и е добавил:

" Обща наша споделена цел е да избегнем сюжета " без договорка ". Австрия сега ръководи Европейски Съюз на ротационен принцип. В четвъртък и петък в Брюксел е срещата на върха на европейските водачи. / Dir.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР