Британският премиер Тереза Мей очаква с нетърпение предстоящото държавно посещение

...
Британският премиер Тереза Мей очаква с нетърпение предстоящото държавно посещение
Коментари Харесай

Мей чака Тръмп, каца в 11 ч.

Британският министър председател Тереза Мей чака с неспокойствие идното държавно посещаване на американския президент, като се надява, че то ще способства за укрепването на връзките сред двете страни, оповестиха от кабинета на Мей, съобщи Монитор.

``
реклама

Министър-председателят съобщи, че визитата на американския държавен глава ще бъде опция за по-нататъшно подсилване на тясното партньорство сред Обединеното кралство и Съединени американски щати.
Доналд Тръмп към този момент направи няколко коментара, още преди идването си във Англия. Той сподели, че идващият министър-председател на страната би трябвало да " се откаже " от опитите си да подписа контракт за Брекзит с Европейски Съюз, в случай че Брюксел не успее да отговори на настояванията от Обединеното кралство. Тръмп прикани Лондон да " съди " Европейски Съюз, с цел да даде на Англия по-големи " муниции " в договарянията за Брекзит.

Тридневното посещаване на американския държавен глава стартира в понеделник. По време на визитата той ще би трябвало да се срещне с кралица Елизабет II и да беседва с Тереза Мей.
Очаква се самолетът му да кацне на летище Станстед в Лондон към 9 часа английско време /11 часа българско/.
Кралица Елизабет Втора ще даде държавен банкет в Бъкингамския замък в понеделник вечерта за президента и първата дама Мелания Тръмп, а програмата на американския държавен глава ще стартира с разходка в Уестминстърското абатство. 

След това той ще се срещне с принц Чарлз и брачната половинка му Камила на чай.
Претендент за премиерския пост във Англия подготвен да отсрочи Брекзит до края на 2020 година
На държавния банкет пък към президента Тръмп и кралица Елизабет втора ще се причислят принц Уилям и брачната половинка му Кейт, херцог и херцогиня на Кеймбридж. Херцогинята на Съсекс Меган Маркъл няма да участва поради раждането на сина си Арчи, който е на по-малко от един месец. Очаква се и кралицата, и Тръмп да произнесат речи пред гостите на приема, измежду които са видни американци, живеещи във Англия.

Във вторник сутринта президентът Тръмп ще се срещне с английския министър председател Тереза Мей и крупни предприемачи на закуска. След това президентът ще отиде на Даунинг стрийт за диалози с Мей, а малко по-късно двамата ще дадат взаимна конференция.
В сряда Доналд Тръмп ще посети Портсмут, с цел да се включи в честванията за 75-тата годишнина от Десанта в Нормандия. След това отпътува за Ирландия, където ще се срещне с ирландския президент Лео Варадкар.

В цяла Англия са планувани митинги по време на тридневното посещаване на Тръмп, в това число и демонстрации в Лондон, Манчестър, Белфаст, Бирмингам и Нотингам.
Протестиращите против визитата на Доналд Тръмп провеждат „ национална проява “, която ще стартира в 11 часа локално време във вторник на площад Трафалгар.
Полицията в Лондон разгласи, че е мобилизирала извънредно умел екип, който ще се грижи за сигурността на американския президент по време на визитата му. Полицейската интервенция за визитата на президента предходната година е коствала съвсем 18 милиона английски лири.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР