Британският премиер Тереза Мей е изпратила писмо до Европейския съюз

...
Британският премиер Тереза Мей е изпратила писмо до Европейския съюз
Коментари Харесай

Тереза Мей поиска от ЕС отлагане на Брекзит до 30 юни

Британският министър председател Тереза Мей е изпратила писмо до Европейския съюз с искане за в допълнение отсрочване на Брекзит до 30 юни, оповестяват английските медии.

Обединеното кралство би трябвало да излезе от Европейски Съюз на 12 април, а английският парламент към момента не е одобрил никакво съглашение за излизане.

Мей е предложила, в случай че английските депутати се схванат за съглашение за отдръпване в точния момент, Англия би трябвало да може да излезе от Европейски Съюз преди изборите за Европейски парламент на 23 май.

Но тя показва, че Англия ще се приготви за осъществяване на евроизбори, ако не реализиран съгласие.

Британският министър председател изпрати писмо до ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск, с цел да изиска удължение преди срещата водачите на страните членки на Европейски Съюз идната сряда.

Тя изиска удължение до края на юни на последната среща на върха на Европейски Съюз, която се състоя малко преди 29 март, датата, на която Обединеното кралство в началото трябваше да излезе от Европейски Съюз.

На нея обаче беше препоръчано малко отсрочване до 12 април, датата, до която Обединеното кралство би трябвало да каже дали има намерение да взе участие в изборите за Европейски парламент, или до 22 май, в случай че английските депутати бяха одобрили съглашението за излизане, контрактувано с Европейски Съюз. Те гласоподаваха за трети път през предходната седмица.

В писмото си тя споделя, че " безизходното състояние не може да бъде продължено ", защото " основава неустановеност и предизвиква вреда на вярата в политиката " във Англия.

Тя сподели, че в случай че междупартийните договаряния с Лейбъристката партия не могат да открият " обединен метод " в английския парламент, депутатите ще бъдат помолени да гласоподават по редица разновидности, които държавното управление " е готово да съблюдава ".

Тя написа, че Обединеното кралство е предложило удължение на процеса до 30 юни и " приема мнението на Европейския съвет, че в случай че Обединеното кралство към момента е член на Европейския съюз на 23 май 2019 година, то ще бъде под законово обвързване да организира избори ".

Ако обаче в случай че съглашението за отдръпване може да бъде утвърдено от Народното събрание преди този момент " държавното управление предлага срокът да бъде преустановен по-рано ", с цел да може Англия да напусне Европейски Съюз преди този момент и да анулира подготовката за изборите за Европейски парламент.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР