Британският премиер Риши Сунак заяви, че справянето с икономическата ситуация

...
Британският премиер Риши Сунак заяви, че справянето с икономическата ситуация
Коментари Харесай

Риши Сунак: Икономическата ситуация е основният ми приоритет

Британският министър председател Риши Сунак съобщи, че оправянето с икономическата обстановка в страната е " приоритет номер едно " за него, откакто през днешния ден публични данни посочваха, че годишната инфлация в Обединено кралство е достигнала 41-годишен най-много, повишавайки се с повече от плануваното, до 11,1 на 100 през октомври, заяви Ройтерс, представен от Българска телеграфна агенция.

" Моят безспорен приоритет номер едно е да се уверя, че ще се оправим с икономическата обстановка, пред която сме изправени ", сподели през кореспонденти Сунак, който е в Индонезия, с цел да вземе присъединяване в срещата на Групата на 20-те най-развити стопански системи (Г-20). " Трябва да предприемем решителни дейности вкъщи, с цел да вкараме нашите заеми и дълг в устойчива траектория ", добави той, като изясни: " Това ще ни помогне да се оправим с инфлацията ".

Сунак изрази увереността си, че Англия и Съединени американски щати могат да задълбочат икономическите си връзки. Той обаче не е разискал с американския президент Джо Байдън съответни стъпки за сключването на комерсиално съглашение сред двете страни.

Двамата водачи въпреки всичко са дискутирали икономическо си съдействие, изключително в енергетиката.

" Изпълнен съм с оптимизъм по отношение на способността ни да разтеглим търговията си със Съединени американски щати, да задълбочим нашите стопански връзки. Това може да се случи по доста разнообразни способи, и ще видите това през идните месеци и години ", сподели още Сунак.

Британският министър председател също по този начин добави, че е зает и с подготвяното комерсиално съглашение с Индия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР