Британският премиер Риши Сунак освободи председателя на Консервативната партия Надим

...
Британският премиер Риши Сунак освободи председателя на Консервативната партия Надим
Коментари Харесай

Риши Сунак уволни председателя на Консервативната партия

Британският министър председател Риши Сунак освободи ръководителя на Консервативната партия Надим Захауи от поста му в държавното управление, откакто без значение следствие на данъчните му каузи откри съществено нарушаване на кодекса за държание на министрите, съобщи Ройтерс.

Сунак беше наредил на самостоятелен консултант да проверява въпроси, свързани с данъчните каузи на Захауи, който за малко беше министър на финансите в интервал на политически разтърсвания във Англия предходната година.

Захауи съобщи, че английските данъчни управляващи са открили, че той е " бил нехаен " в декларациите си, само че не е позволил неточност съзнателно, с цел да заплати по-малко налози.

" След приключването на следствието на самостоятелния консултант, чиито изводи той показа с нас двамата, стана ясно, че е налице съществено нарушаване на кодекса за държание на министрите ", съобщи Сунак в писмо до Захауи. " В резултат на това Ви осведомих за решението си да Ви отстраня от поста Ви в държавното управление на Негово Величество ", написа още английският министър председател.

Независимият консултант Лори Магнус откри, че изказването на Захауи, че известията от юли предходната година за данъчните му каузи са били " явно клюки ", е било подвеждащо. Захауи не се поправя до предходната седмица, когато заяви, че е постигнал съглашение с управляващите.

" Смятам, че това закъснение при коригирането на погрешно обществено изказване е несъвместимо с условието за бистрота ", съобщи Магнус в свое писмо до Сунак. Той добави, че Захауи е посочил " незадоволително внимание " към условието " да бъде почтен, открит и да дава образец за водачество посредством личното си държание ".

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР