Британският премиер Риши Сунак е разговарял по телефона с израелския

...
Британският премиер Риши Сунак е разговарял по телефона с израелския
Коментари Харесай

Сунак е призовал Нетаняху да прояви здрав разум“

Британският министър председател Риши Сунак е разговарял по телефона с израелския си сътрудник Бенямин Нетаняху и го е призовал да прояви " здрав разсъдък " във връзка с обстановката с Иран. 

Говорител на Даунинг стрийт осведоми, че Сунак е споделил на Нетаняху, че „ забележителната ескалация не е в безстопанствен интерес и единствено ще задълбочи несигурността в Близкия изток “. Британският министър председател е изтъкнал, че Иран е  " сбъркал доста и е все по-изолиран на международната сцена ", до момента в който Г-7 координира своя дипломатически отговор. 

Той е повторил поддръжката на Обединеното кралство за сигурността на Израел и стабилността в Близкия изток. Израелският премиер е благодарил на Обединеното кралство за неговата „ бърза и постоянна поддръжка в лицето на безразсъдната и рискова офанзива на Иран в събота “. По мотив на обстановката в Газа, Сунак е отбелязал, че остава „ съществено загрижен за задълбочаващата се филантропична рецесия “.

" Обединеното кралство искаше да види огромна смяна в достъпа до помощ, за да бъде залята Газа с жизненоважни доставки, в това число Израел да отвори нови направления за помощ допустимо най-скоро ", сподели представителят, доълва Българска телеграфна агенция. 

Сунак е коментирал, че е надълбоко отчаян, че " Хамас " блокира евентуално съглашение за преустановяване на огъня и освобождение на заложниците.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР