Британският премиер получи уведомление, че трябва да се самоизолира поради

...
Британският премиер получи уведомление, че трябва да се самоизолира поради
Коментари Харесай

Борис Джонсън в самоизолация заради контакт с болен от коронавирус

Британският министър председател получи съобщение, че би трябвало да се самоизолира заради контакт с човек, инфектиран с нов вид ковид , написа ТАСС. Това се показва в известие, публикувано от кабинета на държавния глава. Премиерът ще продължи да работи от резиденцията си на " Даунинг Стрийт ", в това число да управлява държавния отговор на пандемията от ковид “, се споделя в изказването. Той няма признаци на COVID-19 към този момент.
Човекът, с който английският министър председател е контактува, е депутатът Лий Андерсън от Консервативната партия, която той ръководеше. Той беше част от дребна група представители на хората, с които Джонсън разговаряше за към 35 минути. По-късно беше доказано, че Андерсън има коронавирусна зараза. Дори фактът, че през април той към този момент беше болен от COVID-19, не избави държавния глава от 14-дневна самоизолация. След това, прекара една седмица в лондонска болница, в това число няколко дни в реанимацията, след което самият той призна, че животът му е в заплаха. В продължение на няколко седмици отговорностите на Джонсън се изпълняваха от външния министър Доминик Рааб. Той пък влеза в самоизолация на 5-ти ноември.
 Вархели е в самоизолация поради член на екипа си Вархели е в самоизолация поради член на екипа си
Европейският комисар по разширението и политиката на съседство Оливер Вархели разгласи, че се намира в самоизолация, откакто научи, че...
Както написа " Financial Times ", в това отношение, новото наложително оттегляне на Джонсън стартира в най-неподходящия миг. Премиерът е заставен да затвори резиденцията си в миг, когато всички разискват високопоставените оставки през последната седмица.  В петък основният консултант на министър-председателя Доминик Къмингс, който бе наименуван сивото високопреосвещенство в държавното управление на Джонсън и " архитектът за Брекзит ", напусна поста си. Оставката на съветника на държавния глава стана известна няколко дни откакто ръководителят на пресслужбата на премиера Лий Кейн, считан за дясната ръка на Къмингс, разгласи оставката си. Според известия в английските медии Къмингс и Кейн, които Джонсън щеше да направи началник на канцеларията си, изгубиха в борбата от своите съперници, измежду които бяха новият персонален представител на Джонсън Алегра Стратън и годеницата на министър-председателя Кари Саймондс, която преди този момент беше началник на пресслужбата на Британската консервативна партия.
В тази връзка, опозиционната Лейбъристка партия упрекна премиера в обстоятелството, че вместо да се занимае с острата тематика на пандемията на ковид, държавното управление му е раздрано от скрита битка и разборки. " Financial Times " оповестява, че Джонсън е успокоил Консервативната партия през уикенда, че ще поеме контрола над държавното управление и ще го рестартира с управление. Самоизолацията обаче беше огромен удар за тези проекти, счита вестникът. Междувременно от " Даунинг Стрийт " споделят, че пребиваването в резиденцията му няма да попречи на премиера да прави телевизионни обръщения по значими въпроси . Обсъжда се и опцията Джонсън да взе участие отдалечено в парламентарните сесии.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР