Британският премиер Лиз Тръс уволни финансовия министър на своя кабинет

...
Британският премиер Лиз Тръс уволни финансовия министър на своя кабинет
Коментари Харесай

Лиз Тръс уволни финансовия си министър

Британският министър председател Лиз Тръс уволни финансовия министър на своя кабинет Кваси Квартенг , оповестява Би Би Си.

Очаква се тя да разгласи проект за повишение на корпоративния налог.

" Казаха ми, че Кваси Куартенг е уволнен като финансов министър, до момента в който Лиз Тръс се готви да анулира минибюджета. Не е ясно кой ще го замести ", написа в Туитър Стивън Суинфорд, политически редактор на в. " Таймс ".

Куартенг беше привикан да се завърне незабавно в страната по-рано от предстоящото, прекратявайки своето присъединяване в годишната среща на Международния валутен фонд .

Очаква се държавното управление да разгласи проекти за увеличение на корпоративния налог по-късно този следобяд, като министър председателят вероятно ще направи обществено изказване.

Източник от държавното управление разкри, че корпоративният налог евентуално ще се увеличи, само че към момента може да бъде по-малко от 25%, планувани от предходното държавно управление. Други ограничения в минибюджета може скоро да бъдат анулирани.

На 23 септември Лиз Тръс и финансовият министър Квази Квартенг, който трябваше да понижи налозите и регулациите, финансиран от големи държавни заеми, с цел да измъкне стопанската система от години на слаб напредък.
 Отстраняването на Лиз Тръс - пагубно неприятна концепция?
Отстраняването на Лиз Тръс - пагубно неприятна концепция?

Според английския вътрешен министър това единствено ще утежни пазарните разтърсвания

Планът обаче провокира рецесия на доверието на вложителите в държавното управление, удари цената на лирата и цените на държавните облигации и раздруса международните пазари дотам, че централната банка на Англия трябваше да се намеси с стратегия за 65 милиарда паунда за подсилване на пазарите.

Тъй като доверието в държавното управление бе накърнено, депутатите от ръководещата Консервативна партия споделиха, че обратът е неминуем.
 Лиз Тръс не изпитва позор от противоположния завой за налозите
Лиз Тръс не изпитва позор от противоположния завой за налозите

Министрите ѝ били обединени зад проекта за напредък на държавното управление

Въпреки че премахването на най-високата данъчна ставка съставлява единствено към 2 милиарда от 45-те милиарда паунда нефинансирани понижения на налози, това беше най-критукуваният детайл от пакета, който провокира гнева на пазарите, защото не беше ясно по какъв начин ще бъде обезщетен.

В началото на октомри Тръс съобщи, че да извърши на държавното управление за унищожаване на най-високата ставка на налога върху приходите.

На въпрос дали е изгубила престиж измежду министрите в кабинета си, тя увери, че те са единни зад проекта за напредък на държавното управление.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР