Британският премиер Лиз Тръс ще обяви днес в Камарата на

...
Британският премиер Лиз Тръс ще обяви днес в Камарата на
Коментари Харесай

Лиз Тръс представя план в подкрепа на гражданите и бизнеса

Британският министър председател Лиз Тръс ще разгласи през днешния ден в Камарата на общините нейния „ самоуверен проект “ в поддръжка на хората и на бизнеса с енергийната рецесия. Какви са упованията?

Лиз Тръс съобщи през вчерашния ден в Народното събрание, че през днешния ден персонално ще показа нейния проект откакто през вчерашния ден не пожела да каже по какъв начин ще обезпечи финансовия пакет от помощи откакто не счита да полза в допълнение облагите на енергийните компании. Това ще стане в границите на парламентарен спор. Очаква се тя да замрази тавана на енергийните сметки на към 2 500 паунда годишно до 2024 година.

Възможно е понижаване на Данък добавена стойност за енергийните сметки. Това е единствено част от целия пакет, който евентуално ще възлиза на 130 милиарда паунда.

В декларация от Даунинг стрийт се споделя, че " дейностите на премиера са смели и решителни и ще бъде оказана помощ на всички, като ще бъде обърнато внимание и на увеличението на вътрешното доставяне с сила ".

Преди изказването си през днешния ден Лиз Тръс уточни, че войната на Путин в Украйна и потреблението на газовите доставки за Европа като оръжие от съветския президент предизвиква световно повишаване на цените, а това прави още по-ясна неотложната задача Англия да мисли за личната си енергийна сигурност и самостоятелност с различни доставки, написа БНР.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР