Британският премиер Борис Джонсън възнамерява да информира лидерите на ЕС

...
Британският премиер Борис Джонсън възнамерява да информира лидерите на ЕС
Коментари Харесай

Колко ще плати Великобритания при твърд Brexit - голямото надлъгване

Британският министър председател Борис Джонсън има намерение да осведоми водачите на Европейски Съюз по време на продължаващата среща на върха на Г-7, че при положение на Brexit без договорка размерът на компенсацията, което Лондон би трябвало да заплати на Брюксел, ще бъде понижено до 9 милиарда паунда, оповестява вестник The Mail on Sunday
Когато Джонсън се кандидатира за поста началник на Консервативната партия на Обединеното кралство, той даде обещание да откаже да изплати на Европейския съюз 39 милиарда паунда обезщетение за овакантяване на Съюза, до момента в който не бъде реализирано съглашение, удовлетворяващо Обединеното кралство.
Според изданието министър председателят има намерение да понижи " законопроекта за бракоразвод " с 30 милиарда лири като " наказване " за позицията на блока против Brexit.
Освен това, преди броени дни от Европейски Съюз беше отхвърлено предлагането на Джонсън, Брюксел да се откаже от защитния механизъм в съглашението за развода. Става въпрос за за отбягване на твърда граница на остров Ирландия.
Изданието също по този начин отбелязва, че Лондон може да понижи размера на компенсацията още повече - до 7 милиарда паунда, защото разноските, свързани с преходния интервал, към този момент няма да са нужни при положение на корав Brexit.
Първоначално Обединеното кралство трябваше да напусне Европейския съюз на 29 март, само че неуспехът на Народното събрание на Англия да утвърди договорката на тогавашния министър-председател Тереза ​​Мей докара до преместването на крайния период на 31 октомври.
Една от главните спънки в договарянията за Брекзит сред Европейски Съюз и Англия беше защитната уговорка за Северна Ирландия, която включва оставането на Северна Ирландия в Митническия съюз на Европейски Съюз, което в този момент Джонсън отхвърля.
Джонсън даде да се разбере, че желае Обединеното кралство да напусне Европейския съюз на 31 октомври, макар че сподели, че избира излаз със съглашение.
Той прикани Европейската комисия да анулира клаузата, която се стреми да избегне твърда ирландска граница посредством обвързване на страната с митническия съюз на Европейски Съюз, макар че Брюксел съобщи, че няма да възобнови договарянията.
Срещата на Г-7 беше публично открита в град Биариц в югозападна Франция. Над 13 000 служители на реда и жандармеристи дойдоха в района, с цел да подсигуряват сигурността на събитието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР