Британският премиер Борис Джонсън ще отложи вдигането на оставащите коронавирусни

...
Британският премиер Борис Джонсън ще отложи вдигането на оставащите коронавирусни
Коментари Харесай

Англия отлага вдигането на ограниченията срещу коронавируса

Британският министър председател Борис Джонсън ще отсрочи повдигането на оставащите коронавирусни ограничавания в Англия, защото данните демонстрират продължаващо повишаване на случаите на бързо разпространяващия се вид Делта.
Джонсън по проект трябваше в понеделник да разгласи по-нататъшно разхлабване на рестрикциите, в това число завършек на рестриктивните мерки за обществените контакти, от 21 юни.
Но стремителното разпространение на разновидността Делта, открит първо в Индия, сложи тези проекти под подозрение, което значи, че ще има отсрочване на отпадането на рестриктивните мерки с един месец.
Вчера Обединеното кралство рапортува 8125 нови случаи на COVID-19 - най-високият растеж за денонощие от февруари насам. Джонсън беше споделил, че нарастване на случаите постоянно може да се чака след последното разхлабване на ограниченията през май, само че че ключът към решението дали всички рестрикции може да бъдат анулирани ще бъде доколко имунизационната акция във Англия е скъсала връзката сред броя на инфекциите и на смъртните случаи. Общият брой на смъртните случаи от ковид във Англия е над 127 000, само че броят на умрелите за денонощие спада след третия народен локдаун и бързата имунизационна акция. Повече от три четвърти от пълнолетните британци са получили най-малко една доза от анти-ковид ваксина.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР