Британският премиер Борис Джонсън ще изпрати писмо до Европейския съюз

...
Британският премиер Борис Джонсън ще изпрати писмо до Европейския съюз
Коментари Харесай

Борис Джонсън ще иска от ЕС отлагане на Брекзит, ако няма сделка до 19 октомври

Британският министър председател Борис Джонсън ще изпрати писмо до Европейския съюз с искане за отсрочване на Брекзит, в случай че до 19 октомври не бъде контрактувано съглашение за развода сред Англия и Общността. Това излиза наяве от държавни документи, импортирани в шотландски съд, оповестява Би Би Си.

Миналия месец депутати от опозицията и бунтовници от Консервативната партия на Джонсън го принудиха посредством закон, който изисква Джонсън да изиска отсрочване на Брекзит, само че английският министър председател, макар че дава обещание да съблюдава законодателството и макар че го разгласи за " акт на капитулация ", настоя, че Англия ще излезе от Европейския съюз на 31 октомври на " всяка цена ", като не съумя да изясни очевидното несъгласие.

Опонентите на английския министър председател подозират, че той ще потърси някакъв законов път за бягство или ще се опита да окаже напън върху Европейски Съюз да откаже да одобри искане за отсрочване на Брекзит.

В показаните документи пред шотландския съд, където пропагандатори срещу Брекзит се пробват да получат заповед, която да принуди Джонсън да съблюдава закона, английското държавно управление споделя, че Джонсън е приел, че е задължен да изпрати писмо до Европейски Съюз с молба за отсрочване на Брекзит. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР