Британският премиер Борис Джонсън се сблъска с нарастващ натиск, след

...
Британският премиер Борис Джонсън се сблъска с нарастващ натиск, след
Коментари Харесай

Вълна от негодувание срещу Борис Джонсън в партията му, чиято популярност се срива

Британският министър председател Борис Джонсън се сблъска с възходящ напън, откакто неговите консерватори изгубиха преднината си пред лейбъристите и беше разкрито, че основният му представител е участвал на празнично събиране на " Даунинг стрийт " 10 по време на локдауна предходната година, осведоми " Ройтерс ".

Джонсън, който завоюва безапелационна победа на изборите през 2019 година, се сблъска с куп рецензии, откогато се появи видео, показващо по какъв начин негови чиновници се смеят и се майтапят за празненство на " Даунинг стрийт " по време на коледния локдаун през 2020 година, когато такива празненства бяха неразрешени.
 Джонсън се извини за абсурда с коледни празненства на негови чиновници
Джонсън се извини за абсурда с коледни празненства на негови чиновници

Тържествата са се провели по време на локдаун

" Даунинг стрийт " отхвърли да е имало празненство. Джонсън сподели, че бил сърдит от усещането, което видеото основава, а точно, че има едни правила за тези, които са в сърцето на английската власт, а други - за хората.

Джонсън сподели пред Народното събрание в сряда, че е бил убеден от подчинените си, че Коронавирус разпоредбите не са били нарушени и че не е имало празненство. Той е помолил най-висшия държавен чиновник на Англия, секретаря на кабинета Саймън Кейс, да проверява.

Но малките екрани ITV и BBC оповестиха, че най-старшият консултант на Джонсън по връзките, Джак Дойл, е изнесъл тирада и е раздал награди като част от шеговита гала на хипотетично празненство на 18 декември предходната година.
 Оставки във Англия след абсурда с коледните празненства
Оставки във Англия след абсурда с коледните празненства

Съветничката на английския министър председател Борис Джонсън Алегра Стратън подаде оставка и се извини за неуместните мнения

" Даунинг стрийт " отхвърли коментар. Дойл, който по времето на хипотетичното празненство е бил заместник-директор по връзките, не е дал отговор на искане за коментар.

57-годишният Джонсън се сблъска с рецензии през последните месеци поради оправянето му с корупционен скандал, възлагането на преференциални Коронавирус контракти, ремонта на неговия апартамент на " Даунинг стрийт " и изказванието, че се е намесил, с цел да подсигурява, че галеници са били евакуирани от Кабул по време на безредното западно евакуиране през август.

Опозиционни партии го упрекнаха в лъготене и че е неспособен за длъжността, а някои го приканиха да подаде оставка.
 Борис Джонсън под обстрел поради коледно празненство по време на локдаун
Борис Джонсън под обстрел поради коледно празненство по време на локдаун

Подобни празненства тогава бяха неразрешени

Докато се мъчеше да се оправи със абсурда, неговата Консервативна партия загуби преднината си пред опозиционната Лейбъристка партия, а десетки от неговите лични депутати се приготвиха да се бунтуват против новите COVID-19 правила.

Социологическо изследване на YouGov за в. " Таймс " сподели, че известността на консерваторите на Джонсън е спаднала с 3 процентни пункта от 2 декември до 33% от гласовете, до момента в който лейбъристите са нараснали известността си с 4 процентни пункта до 37 на 100 .

Три четвърти от хората имат вяра, че е имало коледно празненство, на което са били нарушени разпоредбите за ковид, а 68% от интервюираните считат, че Джонсън не е споделил истината, когато го отхвърли.
 Обвиниха Борис Джонсън в неспазване на Covid ограниченията
Обвиниха Борис Джонсън в неспазване на Covid ограниченията

По времето на едни от най-строгите ограничавания във Англия

Друго допитване на Survation измежду 1 178 души, извършено в сряда и четвъртък, даде 40% от гласовете на Лейбъристката партия, което е нарастване с 1 процентен пункт, а консерваторите на Джонсън бележат спад с 2% до 34 на 100.

По време на събирането на " Даунинг стрийт " на хората в цяла Англия беше неразрешено да се срещат със фамилията или другари за обичайно коледно празненство - и даже да се сбогуват с умиращи родственици. Близо 146 000 души починаха от Коронавирус -19 в Обединеното кралство.

Джонсън наложи нови COVID-19 ограничавания в Англия в сряда, разгневявайки либертарианското крило на партията си.
 Погълнат от корупционен скандал, Борис Джонсън увери, че приемал въпроса съществено
Погълнат от корупционен скандал, Борис Джонсън увери, че приемал въпроса съществено

Правителството му е упреквано, че е затънало в корупция

Десетки консервативни депутати възнамеряват да се опълчват на новите правила в гласоподаване в Народното събрание идната седмица.

" Очаквам рекорден брой консервативни депутати да гласоподават срещу тези последни ограничавания ", означи Джон Редууд, народен представител от Консервативната партия.

Джонсън завоюва 365 от 650 места на предварителните избори през 2019 година, най-голямото болшинство на Консервативната партия след успеха на Маргарет Тачър през 1987 година, като даде обещание да изведе Англия от Европейския съюз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР