Британският премиер Борис Джонсън се готви да наложи от следващата

...
Британският премиер Борис Джонсън се готви да наложи от следващата
Коментари Харесай

Великобритания ще прави пълни гранични проверки на вноса от ЕС

Британският министър председател Борис Джонсън се готви да наложи от идната година цялостни митнически и гранични инспекции на всички артикули, влизащи от Европейски Съюз, в опит да ускори натиска върху съюза в комерсиалните договаряния. Това написа вестник " Телеграф ", представен от Ройтерс и ТАСС.

" Планираме цялостни инспекции на целия импорт от Европейския съюз (ЕС) - експортни заявления, заявления за сигурност, инспекции на здравето на животните, както и всички артикули за супермаркетите да минават през Граничните инспекционни пунктове ", цитира изданието държавен източник.

" Това ще удвои практическото предизвикателство на границата през януари 2021 година ", добавя източникът.

Според предходните проекти на държавното управление за Брекзит без съглашение, в случай че Англия беше напуснала Европейски Съюз внезапно без никаква комерсиална договорка, единствено дребна част от стоките щеше да бъде проверявана.

Англия напусна Европейски Съюз на 31.01. в 23:00 ч. по Гринуич с краткотрайна договорка за 11-месечен временен интервал, през който Джонсън желае да контракти съглашение за свободна търговия, сходно на това сред Канада и Европейски Съюз.

Британските договарящи се надяват, че заканите от по-строги инспекции, ако не бъде реализирана договорка, биха могли да склонят в огромна степен Европейски Съюз да одобри изискванията на Англия, отбелязва " Телеграф ".

Без договорка износът на английски артикули ще се сблъска с митата на Европейски Съюз от следващата година. Дори със съглашение е евентуално да има спомагателни инспекции и от двете страни на границата, което накара Централната банка на Англия да предизвести предходната седмица за вредите за търговията и икономическия напредък от идната година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР