Британският премиер Борис Джонсън потвърди, че Англия ще облекчи още

...
Британският премиер Борис Джонсън потвърди, че Англия ще облекчи още
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Хората ще могат да прегръщат близките си от 17 май!

Британският министър председател Борис Джонсън удостовери, че Англия ще облекчи още повече рестрикциите, въведени поради ковид, от 17 май. Той добави, че от тази дата хората в Англия ще могат да прегръщат роднините и приятелите си, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

На конференция през днешния ден Джонсън заяви, че по едно и също време с облекчение на рестрикциите от 17 май, ще бъдат облекчени и разпоредбите за обществена отдалеченост. Той обаче предизвести, че хората би трябвало да продължат да са внимателни.

" От идния понеделник ние актуализираме напътствията за околните контакти сред другари и членове на фамилията ", разясни Джонсън. " От повече от година в тази пандемия ние всички знаем, че близкият контакт, като прегръдката, е пряк метод за предаване на тази болест. Така че ви приканвам да помислите за уязвимостта на вашите обични хора, без значение от това дали те са имунизирани с една или две дози, или пък не е имало време имунизацията да се задейства ", добави той.

Джонсън изключи интензивен завършек на всички рестрикции, като напомни, че триумфът на пътната карта на Англия за излизане от локдауна, зависи от поетапния метод, съобщи Ройтерс. По-рано той беше споделил, че и последните рестрикции ще отпаднат на 21 юни.

Джонсън сподели, че е оптимист, че нещата ще се приближат още повече до нормалността. За градовете той сподели, че в последна сметка центровете им още веднъж ще бъдат изпълнени с раздвижване, с хора, които желаят да поддържат връзка между тях по метода, по който те постоянно са го правили.

Премиерът заяви още, че държавното управление по-късно този месец ще откри проекти за ролята на документите за COVID-19 и за обществената отдалеченост във възобновяване от коронавирусната рецесия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР