Британският премиер Борис Джонсън отвърна днес на критиките, че се

...
Британският премиер Борис Джонсън отвърна днес на критиките, че се
Коментари Харесай

Борис Джонсън отрече да е закъснял със затварянето на Англия

Британският министър председател Борис Джонсън отвърна през днешния ден на рецензиите, че се е забавил с налагането на нова карантина в Англия, съобщи Франс прес.

След като в продължение на седмици се въздържаше от обща карантина и отдаваше вместо това желания на ограничаващи ограничения на локално ниво, Джонсън реши в събота да разгласи ново затваряне поради втората вълна от ковид.

" Мисля, че бе заслужено да опитаме всички вероятни разновидности за слагане под надзор на този вирус с дейни дейности на локално ниво ", съобщи консерваторът в изказване в Камарата на общините.

" Отхвърлям всеки намек, че по един или различен метод сме били по-бавни от европейските ни сътрудници в използването на ограничения ", добави той.

Обединеното кралство е най-тежко потърпевшата от пандемията страна в Европа с 47 000 смъртни случая на хора, дали позитивна проба за ковид. До момента има над един милион открити инфекции, новите случаи на дневна база се усилват и има риск лечебните заведения да бъдат претрупани.

Британските депутати ще гласоподават в сряда за повторна национална карантина, която би трябвало да влезе в действие в четвъртък и да продължи четири седмици, осведоми Българска телеграфна агенция.

" Основният урок, теоретичен от първата вълна на този вирус, бе, че в случай че не действаме задоволително рано по съдбоносен метод, цената ще се усили доста " за популацията и стопанската система, съобщи водачът на опозиционната Лейбъристка партия Киър Стармър.

По думите му новата карантина ще бъде по-дълга, по-тежка и с повече жертви, в сравнение с в случай че е била наложена по-рано.

До 2 декември кафенета, пъбове и заведения за хранене ще останат затворени и ще могат да вършат единствено доставки по домовете. Жителите на Англия са призовани да работят от домовете си и могат да ги напущат единствено за извършване на покупки, за вървене при доктор или за подготовка навън. Училищата и университетите обаче ще останат отворени.

Днес английското държавно управление заяви за близо 19 хиляди регистрирани инфектирани през последното денонощие, съобщи ТАСС.

Общият брой на доказаните случаи в страната към този момент е над 1,053 милиона.

136 заболели от Ковид-19 са умряли във Англия за миналите 24 часа. Общият брой на смъртните случаи, свързани с причиняваното от новия ковид заболяване, е достигнал 46 853. Англия е преди всичко в черната статистика в Европа.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР