Британският премиер Борис Джонсън иска да си присвои Брекзит, за

...
Британският премиер Борис Джонсън иска да си присвои Брекзит, за
Коментари Харесай

Джереми Корбин за плана на Джонсън за Брекзит: Тачъризъм на стероиди

Британският министър председател Борис Джонсън желае да си присвои Брекзит, с цел да " отприщи тачъризъм на стероиди ", като унищожи регулациите и ориентира Обединеното кралство към американски стопански модел, съобщи през днешния ден водачът на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Това което желаят консерваторите на Борис Джонсън, е да си присвоят Брекзит, с цел да отприщят тачъризъм на стероиди. Вот в поддръжка на консерваторите на Джонсън е избор на изменничество към нашата Националната работа за опазване на здравето (НСЗ) и предлагането й на безценица на Тръмп ", сподели Корбин.

Лейбъристкият водач направи отпратка към някогашната министър-председателка от консерваторите Маргарет Тачър, която приватизира голям брой държавни промишлености, отбелязва Ройтерс.

Според Корбин държавното управление на Джонсън ще включи английската здравна система в комерсиалното съглашение със Съединени американски щати след Брекзит.

Това отношение към НСЗ не е неточност или случайност, а е налице, тъй като консерваторите на Джонсън желаят да си присвоят Брекзит, с цел да продадат НСЗ на безценица, да продадат на безценица служащите ни, като ги лишат от правата им, съобщи той в тирада в лондонско предградие.

Искат да ни запратят на най-ниското ниво на стандартите и отбраната. Искат да ни приближат до по-либерализиран американски модел на ръководство на стопанската система, предизвести Корбин.

Той отхвърли да посочи дали лейбъристите ще спрат процеса на Брекзит, с цел да сформират коалиция, в случай че никоя партия не завоюва болшинство на изборите през декември.

" Мога да кажа единствено, че водим акция да спечелим тези избори с лейбъристко държавно управление на болшинството, а не с цел да сформираме коалиция с някого ", съобщи Корбин в отговор на въпрос дали лейбъристите ще анулират Чл. 50, с цел да си обезпечат поддръжката на Либералните демократи в възможен парламент без ясно болшинство.

Проевропейската партия Либерални демократи съобщи през днешния ден, че няма да спомага на лейбъриста Корбин да стане министър председател след изборите.

" Абсолютно изрично изключвам опцията Либералните демократи да гласоподават за настаняване на Корбин на " Даунинг стрийт " 10 ", съобщи партийната лидерка Джо Суинсън, обявявайки началото на предизборната си акция в Лондон. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР