Британският премиер Борис Джонсън е под силен натиск да въведе

...
Британският премиер Борис Джонсън е под силен натиск да въведе
Коментари Харесай

Пандемията в развитие: Заразени и на Антарктида, Байдън се ваксинира на живо

Британският министър председател Борис Джонсън е под мощен напън да вкара нов народен локдаун до дни поради новия вариант на ковид а. Междувременно водачите на товарни камиони прекараха втора нощ в кабините си в графство Кент в очакване границата с Франция да бъде отворена откакто над 40 страни не разрешиха пътуванията от Острова, а Франция  включи в възбраната и товарните транспорти.

В неделя в среднощ Франция затвори границата за 48 часа в опит да спре разпространяването на новия вариант на континента. Правителството твърди, че 945 камиона са паркирани по протежението на автомагистрала М20 към пристанището Дувър, само че посетили региона публицисти споделят, че те са доста повече и камиони има паркирани на всички места в града.

Данните за публикуваното на вируса обаче не са оптимистични и основният теоретичен консултант на държавното управление професор Патрик Валанс предизвести, че новият вариант към този момент е на всички места и още региони би трябвало да влязат в най-високата четвърта степен на локална карантина в Англия.

Ученият чака още по-голямо нарастване на случаите на заразявания след Коледа. От доста места се чуват апели на общонационален локдаун. В серия от изявленията за медиите тази заран министърът на вътрешните работи Прити Пател не отхвърли тази опция,  заявявайки, че държавното управление ще вземе по-строги ограничения, в случай че вирусът продължава да се популяризира с високи темпове.

Антарктида към този момент не е единственият континент без инфектиран с ковид.  Оказва се, че 36 индивида от чилийската научна станция са с COVID-19. Според лекарите здравословното им положение е положително.

Заразата е плъзнала в базата „ Генерал Бернардо О`Хигинс ”.  В момента всички огромни проучвателен планове там са спрени и това ще рефлектира върху учените от целия свят.

Въпреки че на континента няма непрекъснати поданици, през зимата са останали там към 1000 откриватели , написа „ Асошиейтед прес ”, представен от Нова телевизия. 
Джво Байдън се имунизира
Избраният за президент на САЩ  Джо Байдън се имунизира с препарата на Pfizer и BioNTech против COVID-19.  Това стана в болница в Нюарк, в щата Делауеър. Освен него ваксина си сложи и брачната половинка му - Джил.



Веднага по-късно,  Байдън прикани хората да създадат същото и сподели, че няма нищо, от което да се тормозят , съобщи Нова телевизия. 

Той акцентира, че администрацията на Тръмп заслужава хвалба, за това, че е одобрила и осигурила имунизацията за американците.
Европейска комисия утвърди имунизацията на Pfizer-BioNTech
Европейска комисия утвърди потреблението на имунизацията против ковид а на Pfizer-BioNTech.  Решението се случи незабавно след като  Европейската организация по медикаментите позволи имунизацията.

„ Въз основа на тази научна оценка пристъпихме към разрешаването ѝ за пазара на Европейския съюз “ , съобщи ръководителят на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен във видео изказване, оповестено в профила ѝ в Twitter.

“Както обещахме,  тази ваксина ще бъде налична за страните от Европейски Съюз едновременно при идентични условия “, сподели тя и посочи, че първите колета от утвърдената ваксина потеглят от индустриални цехове в Белгия, като се чака да доближат всички европейски столици, тъй че ваксинирането да стартира на 27-29 декември.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР