Британският премиер Борис Джонсън бе обвинен, че е пръскал държавна

...
Британският премиер Борис Джонсън бе обвинен, че е пръскал държавна
Коментари Харесай

Обвиниха Борис Джонсън, че е харчил държавни пари по любовници

Британският министър председател Борис Джонсън бе упрекнат, че е пръскал държавна пара за прехрана на свои любовници, съобщи New York Daily Beast, представен от novini.bg.

Обвиненията бяха отправени от депутатката в Камарата на общините (долната камара на Народното събрание в Лондон) Сара Оуън. " Министър-председателят на Обединеното кралство е изхарчил стотици хиляди паунди от държавния бюджет за прехрана на свои интимни приятелки ", съобщи тя от трибуната на Народното събрание.

Изказването на Оуън бе направено на фона на изгубване на публикация в уеб страницата на вестник Times. Близкото до ръководещата Консервативна партия издание разгласява на уеб страницата си материал, в който се твърдеше, че министър председателят е считал да назначи брачната половинка си Кари Джонсън на висок пост в държавното управление. По-късно публикацията бе изтрита, уточни още американската медия.

Това не е първият сходен скандал с Борис Джонсън. През 2019 година в медии се показваха публикации за това, че политикът в качеството си на кмет на Лондон (2008 - 2015 г.) е отпуснал финансова помощ на бизнесдамата от Съединени американски щати Дженифър Аркюри, с която имаше извънбрачна връзка, добави цитираната медия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР