Британският министър-председател Риши СунакРиши Сунак – британски икономист и политик. Риши

...
Британският министър-председател Риши СунакРиши Сунак – британски икономист и политик.
Риши
Коментари Харесай

Лидерите на Обединеното кралство и Германия обсъдиха ситуацията в Нигер

Британският министър-председател Риши Сунак  Риши Сунак Риши Сунак – английски икономист и политик. Риши Сунак е роден на 12 май 1980 година в Саутхемпшир, и немският канцлер Олаф Шолц  Олаф Шолц Олаф Шолц е немски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021 осъдиха неотдавнашните опити за " подкопаване на демокрацията, мира и стабилността " в Нигер, се споделя в изказване на кабинета на английския министър председател, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. 

" Министър-председателят и канцлерът Шолц разискаха тревожната обстановка в Нигер ", съобщи представител на английското държавно управление, откакто военна хунта смъкна от власт демократично определения президент Мохамед Базум и неговото държавно управление.

След преврата предходната седмица Франция и редица европейски страни започнаха интервенции по извеждането на жителите си от западноафриканската страна с военни самолети.

Вчера немското министерство на външните работи прикани своите жители в Нигер да се възползват от предлагането на френските управляващи и да се причислят към техните евакуационни полети.

Англия, която предложи да не се пътува до Нигер, изиска от своите жители, които желаят да изоставен страната, да записват наличието си допустимо най-скоро и да останат на закрито.

" Министър-председателят приветства общите ни старания за поддържане на стабилността и отбрана на нашите жители в Нигер ", съобщи представителят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР