Британският министър-председател Риши Сунак призова богатите страни да освободят запасите

...
Британският министър-председател Риши Сунак призова богатите страни да освободят запасите
Коментари Харесай

Сунак: Богатите страни да освободят зърнените си запаси за борба с глада

Британският министър-председател Риши Сунак прикани богатите страни да освободят запасите си от зърно, с цел да се борят с възходящия проблем с глада по света.

" Подкрепям напъните на генералния секретар на Организация на обединените нации [Антониу Гутериш] за обезпечаване на доставките на зърно през Черно море и приканвам всички страни, които могат да създават повече храна или да освободят запаси, да го създадат, с цел да оказват помощ за увеличението на доставките ", написа английският държавен началник в публикация, оповестена в неделя вечерта на уеб страницата на The Daily Telegraph, преди срещата на върха на Групата на двадесетте (Г-20) в Индонезия, която стартира на 15 ноември.

Коментирайки обстановката в Украйна, Сунак посочи, че Обединеното кралство и неговите съдружници " няма да разрешат икономическото им бъдеще да бъде превърнато в пленник ", от въглеводородите от " страни като Русия ". Той обаче изрази страдание, че съветският президент Владимир Путин няма да участва на срещата на върха на Г-20, няма да се " срещне с сътрудниците си " и " даже няма да се опита да изясни дейностите си " в Украйна. Сунак добави, че вследствие на събитията в Украйна " две трети от членовете на Г-20 имат инфлация над 7% " за тази година.

Срещата на върха на Г-20 ще се организира в Бали на 15-16 ноември. Ръководителят на съветската делегация, министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров, към този момент дойде, с цел да взе участие в срещата./БГНЕС

Лондон / Великобритания
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР