Британският министър на здравеопазването Саджид Джавид разпореди проверка дали медицинската

...
Британският министър на здравеопазването Саджид Джавид разпореди проверка дали медицинската
Коментари Харесай

Великобритания проучва измерва ли се точно сатурацията при малцинствата

Британският министър на опазването на здравето Саджид Джавид разпореди инспекция дали здравната инсталация е еднообразно ефикасна при всички пациенти, без оглед на етническа принадлежност.

Повод е констатация в изследване, че устройства, наречени пулсоксиметри, които се закачат на показалеца, може да демонстрират по-високо ниво на О2 в кръвта при представители на малцинствата.

Правителството желае да е наясно дали отклонения в измерените индикатори може да доведат до липса на съответно лекуване от ковид за някои пациенти.

" Подобни случаи са безусловно неприемливи ", съобщи министър Джавид.

Той е решен да запълни празнините, които е разкрила пандемията. Здравният министър означи другия резултат на пандемията при чернокожи, азиатски и други малцинствени етнически групи.

Според проучване, оповестено предходната година, вероятността от болест с Covid-19 при чернокожите е два пъти по-висока, в сравнение с при белите. Вероятността при хората с азиатско родословие е 1,5 пъти по-висока, спрямо белите.

Причините за тези диспропорции остават неразбираеми. Като вероятни фактори се показват расизма и общественото неравноправие, както и жилището, специалността и базовите здравословни условия.

Според Саджид Джавид има неволна расова устременост при някои медицински принадлежности. По думите му редица устройства и медикаменти, някои процедури и учебници, идват от страни с преобладаващо бяло население и това основава систематичен проблем.

Тази година английските здравни управляващи подредиха обзор на използването на пулсоксиметри откакто специалисти оповестиха, че устройствата работят по-неточно при пациенти с тъмна кожа. Излъчваният светлинен лъч през кръвта може да бъде повлиян от пигментацията на кожата.

Това не значи, че пулсоксиметрите са неприятни, означават английските специалисти, само че показват нуждата от вземане предвид с цвета на кожата при отчитане успеваемостта на устройствата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР