Британският министър на вътрешните работи Суела Брейвърман разкри планове за

...
Британският министър на вътрешните работи Суела Брейвърман разкри планове за
Коментари Харесай

Великобритания готви закон срещу радикалните екоактивисти

Британският министър на вътрешните работи Суела Брейвърман разкри проекти за потушаване на парализиращи публичния живот митинги като тези, проведени все по-често от радикални климатични деятели в последно време , оповестява Би Би Си.

Според нея новият закон за публичния ред няма да разрешава на стачкуващите да държат хората като заложници.

Ако законът бъде признат, управляващите ще могат да потушават митинги, в случай че те съществено нарушат действието на основна инфраструктура.

Активистите към този момент споделиха в отговор, че новото законодателство, което съгласно тях има за цел да " заглуши тези, които не прибягват до принуждение ", няма да ги уплаши.

Радикалните групи за климатични митинги, в това число Just Stop Oil и Extinction Rebellion, проведоха разнообразни митинги и демонстрации през последните месеци, пречейки на хората да стигнат до работа и нарушавайки трафика в Централен Лондон.

Повече от 350 стачкуващи на Just Stop Oil са били задържани в Лондон от началото на октомври , настоявайки за преустановяване на всички нови лицензи и разрешителни за произвеждане на петрол и газ, съгласно вътрешното министерство.

Брейвърман цитира един подобен случай, при който чиновници на незабавна помощ не са съумели да преминат през кръстовище в централния лондонски квартал Найтсбридж, което тя назова непростимо.

Това надалеч не е първият път, когато вътрешният министър се афишира срещу сходни демонстрации.

В началото на октомври на конференция на Консервативната партия тя съобщи, че п равото на вандализъм не е включено в листата на главните човешки права.

Ако новият закон бъде признат от Народното събрание, държавните чиновници ще могат да подадат молба до съдилищата за възбрана на митинги " в публичен интерес ", в случай че те предизвикват или има възможност да причинят " съществени разстройства или неподходящо влияние върху публичната сигурност ".

Just Stop Oil (името може да се преведе като " Просто спрете петрола " ) е активистка група във Англия, която афишира за своя цел да накара държавното управление да спре лицензирането и производството на нови изкопаеми горива.

Групата, която работи от февруари 2022 година, има намерение да реализира задачата си посредством акции на гражданска опозиция.

На 13 март нейни деятели се разпалиха на церемонията по връчването на филмовите награди на Британската академия . През целия април групата основава проблеми в работата на петролните терминали в цяла Англия.

През 2022 година деятели блокираха трафика на горива, затвориха автомагистрали и саботираха работата на петролни хранилища, което докара до дефицит на бензин в елементи от Англия.

От юли обекти на " директни дейности " са творби на изкуството, изложени в английски музеи и галерии. на Констабъл, Да Винчи и Ван Гог.

Според известия в медиите Just Stop Oil се спонсорира главно посредством Фонда за незабавно деяние за климата в Съединени американски щати. Донорите на този фонд виждат задачата си като " световно въстание " поради климатичната опасност за човечеството.

Към края на април Just Stop Oil и Extinction Rebellion са получили към 650 000 $ от Фонда .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР