Британският медиен регулатор Офком (Оfcom) обяви, че започва три нови

...
Британският медиен регулатор Офком (Оfcom) обяви, че започва три нови
Коментари Харесай

Британският медиен регулатор започна още три проверки на руската телевизия RT

Британският медиен регулатор " Офком " (Оfcom) разгласи, че стартира три нови инспекции във връзка съответни излъчвания на телевизия RT, финансирана от съветската страна и считана за главен рупор на задграничната агитация на Кремъл.

С експлицитното конкретизиране, че инспекцията не значи открито нарушаване, от " Офком " показват две новинарски излъчвания и публицистичното предаване Crosstalk, излъчени сред 20 април и 4 май 2018 година Става дума за инспекция за допустимо нарушаване на стандартите за наличие.

Това е десетото следствие от регулатора след покушението против Сергей Скрипал на 4 март в Солсбъри. В предходните седем случая се ревизира не е ли нарушена обективността на излъчените репортажи и мнения, което може да се окаже в нарушаване на лиценза.

Ако се потвърди нарушение на безпристрастността, като последна мярка може да бъде лишен лицензът за Англия. " Имаме поради новите инспекции на " Офком " и ще сътрудничим с регулатора в този развой ", съобщи представител на RT, представен от " Ройтерс ".

Реакцията на Маргарита Симонян - основният редактор на RT и МИА " Россия сегодня ", бе много по-емоционална. " Все не могат да открият нещо, за което да се заловен, само че не губят вяра ", написа тя в " Туитър ". Мария Захарова, говорителката на съветското външно министерство, сподели пред съветски медии, че е явен политическият подтекст.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР