Британският художник Джейми Рийд, създател на много обложки на плочи

...
Британският художник Джейми Рийд, създател на много обложки на плочи
Коментари Харесай

Почина графичният дизайнерът, който илюстрира култовото парче God Save The Queen

Британският художник Джейми Рийд, основател на доста обложки на плочи на Sex Pistlols, в това число на сингъла God Save The Queen от 1977 година, умря във вторник на 76-годишна възраст, заяви притежателят на неговата изложба в сряда, представен от Агенция Франс Прес.

Тази известна корица, емблематична за пънк придвижването, изобразява фотография на кралица Елизабет II, вградена на фона на английското знаме, като очите и устата й са покрити с имената на заглавието и групата, изписани с отрязъци от вестници.

Джейми Рийд също по този начин е проектирал жълто-розовата обложка за единствения албум на Sex Pistlols - Never Mind the Bollocks (1977), чието заглавие е изписано с черен шрифт.

 
    View this post on Instagram           
A post shared by Chris English Quilts (@afullenglish)

Сред другите му забележителни произведения е обложката на сингъла Anarchy in The UK, изобразявaща английското знаме, раздрано в центъра и закърпено с безвредни игли.

„ Художник, иконоборец, анархист, пънк, хипи, бунтовник и романтик. Джейми оставя след себе си обичана щерка Роуан, внучка Роуз и голямо духовно завещание “, написа в изказването на галериста Джон Марчънт. Причините за гибелта му не се прецизират. 

 

 
    View this post on Instagram           
A post shared by Sex Pistols Official (@sexpistols)

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР