Британският Гардиън публикува днес извадки от интервю на председателя на

...
Британският Гардиън публикува днес извадки от интервю на председателя на
Коментари Харесай

Жан-Клод Юнкер: На Острова отхвърлиха булката ЕС

Британският " Гардиън " разгласява през днешния ден извадки от изявление на ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер пред немския вестник " Ханделсблат " в навечерието на срещата на върха на Европейски Съюз в румънския град Сибиу. В типичния си автентичен жанр Юнкер предизвестява, че европейците са изгубили груповото си либидо един за различен, след което прибавя, че във Англия булката - Европейският съюз - през цялото време е систематично охулвана, а след това и отхвърлена.

Президентът на Еврокомисията, който следва да напусне поста си през ноември, предлага и собствен имагинерен разбор на положението на континента. Той счита, че изпълнителният орган на Европейски Съюз под неговото управление се е фокусирал върху " огромните неща ", придържайки се към " невзискателност в дребните ". " Направих по този начин, че комисията към този момент да не се бърка във всяка дребна детайлност от живота на жителите ", - споделя той. - Аз съм както сюрпризиран, по този начин и отчаян, че никой не видя това. "

Три седмици преди изборите за Европейски парламент, някогашният министър председател на Люксембург признава, че възходът на евроскептичните партии е злокобен знак за континента. " Ние не се обичаме ", - означи Юнкер. " Ние загубихме груповото си либидо. Пет или шест години след Втората международна война това либидо беше налице. И все пак през днешния ден би трябвало да е доста по-лесно за европейците да се влюбват един в различен, в сравнение с през 1952 година ", разяснява той. Спирайки се на сагата към английското излизане от Европейски Съюз, той показва:

" Брекзит е необикновен случай. Ако настройваш една страна цели 40 години с посланието, че нейното място в действителност не е в Европейски Съюз, то решението за овакантяване е логически резултат. Булката беше систематично охулвана, а най-после и отхвърлена ", сподели Юнкер. Посочвайки безизходицата по въпроса за Брекзит в английския парламент, той акцентира, че е непочтено по отношение на европейските жители виновността за всеки неуспех на европейската народна власт да се стоварва върху Брюксел.

" Европейската комисия работи по най-хубавия метод. Но тя не може да позволи всеки проблем, не може да компенсира слабостите на националните държавни управления и демокрациите в Европа. Погледнете Обединеното кралство. Фактът, че опозицията и държавното управление там едвам в този момент, три години след референдума за Брекзит, започнаха да беседват, надали е знак за силата на английската народна власт ", акцентира Юнкер.

" Гардиън " се стопира в детайли и на едно забавно социологическо изследване на Острова. Резултатите от него бяха оповестени преди малко и са доста показателни. То установи, че британците имат вяра в изгодите от имиграцията повече, в сравнение с всяка друга от огромните европейски страни. Почти половината от тях са уверени, че имигрантите са нещо позитивно, или най-малко безвредно за страната.

Според социологическа 28 % от британците са уверени, че изгодите от имиграцията надвишават негативите, до момента в който в Германия този % е 24, във Франция - 21, а в Дания - 19. Други 20 на 100 считат, че позитивите и негативите са почти равни, до момента в който 16 на 100 не са сигурни кое е правилно. Тези констатации опонират на основаната хипотеза, че Англия е по-враждебно настроена по отношение на имиграцията, в сравнение с своите европейски съседи. Мнозина считат, че страховете от имиграцията бяха решаващият фактор, довел до вота за овакантяване на Европейски Съюз в референдума от 2016 година

Социолозите регистрират и намаляване на отношението към имиграцията след референдума, което ненапълно може да е повлияно от вероятността за преустановяване на свободата на придвижване и от трагичния спад в чистата миграция към Обединеното кралство от страните от Европейски Съюз, която съгласно последни данни е на най-ниско си ниво след 2009 година Като цяло, единствено 37 на 100 от британците виждат повече негативи, в сравнение с изгоди, в имиграцията. Това е най-ниската цифра от всяка друга огромна европейска страна с изключение на Полша. За съпоставяне, по този начин считат 50 на 100 от италианците, 49 на 100 от шведите, 42 на 100 от французите и 40 на 100 от германците.

Електронният английски вестник " Индипендънт " се стопира на постъпилите първи резултати от вчерашните общински избори в страната и установи, че гласоподавателите, както проличава, санкционират както ръководещата Консервативна партия на Тереза Мей, по този начин и опозиционната Лейбъристка партия на Джереми Корбин поради неспособността им да решат в точния момент казуса с Брекзит. В изборите се оспорват над 8000 места за общински съветници. Предварителните прогнози сочат, че торите ще изгубят стотици свои места в общините. Недобри са изгледите и за лейбъристите, от които би се очаквало доста по-силно показване на този стадий от изборния развой. Много повече места от досегашните печелят демократичните демократи, които са единствената проевропейска от главните партии и се афишират за оставане в Европейски Съюз. Като най-печеливши обаче се обрисуват Зелените, които вървят към исторически най-хубаво показване, показва вестникът.

Въпреки напъните на консерваторите да подчертават в акцията си върху съответни локални проблеми, явно е, че резултатите от вчерашния избор са напълно свързани с отношението към Брекзит, акцентира " Индипендънт " и показва положителните резултати на всички проевропейски партии и самостоятелни претенденти за общините.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР