Британските власти ще започнат още този месец клинични изпитания на

...
Британските власти ще започнат още този месец клинични изпитания на
Коментари Харесай

Великобритания ще се спасява от ковид с молнупиравир

Британските управляващи ще стартират още този месец клинични тествания на лекарството за коронавирус молнупиравир, създадено от " Мерк ", разгласи Сюзън Хопкинс, основна здравна съветничка в английската Агенция за здравна сигурност, представена от Ройтерс.

Миналата седмица Англия стана първата страна в света, която утвърди противовирусното лекарство, създадено от основаните в Съединени американски щати компании " Мерк " и " Риджбек байотерапютикс ". Лекарството има капацитета изцяло да промени метода, по който се лекува коронавирус, отбелязва Ройтерс.

Британското държавно управление съобщи предишния месец, че към този момент е направило поръчка за дози от лекарството на " Мерк ", задоволителни за осъществяване на курс на лекуване на 480 000 заболели и дози от лекарството за ковид на " Пфайзер ", задоволителни за осъществяване на курс на лекуване на 250 000 заболели, осведоми Българска телеграфна агенция.

Сюзън Хопкинс сподели, че одобряването на лекарството молнупиравир е " страхотна вест " и клиничните тествания ще стартират " в края на този месец или при започване на декември ". Тя добави, че до момента лекарството е било тествано единствено при неимунизирани пациенти, тъй че новите тествания ще оказват помощ да се разбере по какъв начин то ще влияе на имунизираните хора. " Новото лекарство на " Пфайзер " евентуално няма да бъде утвърдено преди новата година ", добави тя и предвижда, че това евентуално ще стане след няколко месеца.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР