Британските власти отново налагат задължително спазване на двуседмичната карантина за

...
Британските власти отново налагат задължително спазване на двуседмичната карантина за
Коментари Харесай

Обединеното кралство наложи карантина за пристигащите от Франция, Холандия и Монако

Британските управляващи още веднъж постановат наложително съблюдаване на двуседмичната карантина за идващите на Острова от Холандия, Франция, Монако, както и редица други страни. Това заяви в четвъртък на страницата си в " Туитър " английският министър на превоза Грант Шапс.
 Борис Джонсън отсрочва идващия стадий на анулация на блокадата във Англия
Борис Джонсън отсрочва идващия стадий на анулация на блокадата във Англия

Заради растеж на инфектираните с новия ковид

" Наличните данни демонстрират, че с цел да се борим с разпространяването на ковид, би трябвало да изключим Франция, Холандия, Княжество Монако, Малта, както и Аруба и островите Търкс и Кайкос [британска отвъдморска територия в Атлантическия океан] от листата на безвредните страни. Ако пристигате в Обединеното кралство от тези страни след 04:00 [06:00 българско време] събота, ще би трябвало да се самоизолирате за 14 дни ", съобщи министърът в изказване.

Data shows we need to remove France, the Netherlands, Monaco, Malta, Turks & Caicos & Aruba from our list of #coronavirus Travel Corridors to keep infection rates DOWN. If you arrive in the UK after 0400 Saturday from these destinations, you will need to self-isolate for 14 days.
— Rt Hon Grant Shapps MP (@grantshapps) August 13, 2020
По-рано френските управляващи изясниха, че ще вкарат сходни ограничения, в случай че Англия върне условието за карантина.

Британският министър председател Борис Джонсън съобщи в четвъртък, че Лондон е задължен да " работи безмилостно ", с цел да предотврати разпространяването на вируса, даже когато става въпрос за най-близките съседи на Острова.

Обединеното кралство е една от дребното страни в Европа, която не затвори границите си по време на пандемията.
 Коронавирус: Англия подписа договорка за 60 млн. дози евентуална ваксина
Коронавирус: Англия подписа договорка за 60 млн. дози евентуална ваксина

Клиничните тествания на имунизацията върху хора ще стартират през септември

По отношение на страни като Русия, Иран, Китай и Съединени американски щати, към момента не са направени изключения - на тези, които идват от тези страни, под опасност от санкция, английските управляващи разпореждат да прекарат две седмици в карантина.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР