Британските въоръжени сили са изправени пред недостиг на финансиране за

...
Британските въоръжени сили са изправени пред недостиг на финансиране за
Коментари Харесай

Великобритания изправена пред недостиг на оборудване за 17 млрд. паунда

Британските въоръжени сили са изправени пред дефицит на финансиране за съоръжение от 17 милиарда паунда (19.8 милиарда евро) през идващите 10 години, заяви в понеделник орган за наблюдаване на обществените разноски, представен от " Ройтерс ".

Британската Националната счете палата (NAO) сложи прогнозата за бюджета за нови оръжия и съоръжение на 305,5 милиарда паунда за 2023-2033 година - 16,9 милиарда паунда над бюджета, най-големият недостиг от първия отчет през 2012 година

Нарастващите разноски за нуклеарни и военноморски стратегии, защото Англия работи върху нови възпиращи нуклеарни оръжия , както и високата инфлация са нараснали бъдещия бюджет, сподели NAO.

Това докара до " видимо утежняване " на финансовото положение на Министерството на защитата (МО).

Войната на Русия в Украйна акцентира нуждата от спомагателни военни разноски в цяла Европа , като Англия е значим съдружник и снабдител на военно съоръжение за Киев.

Министърът на защитата Грант Шапс сподели в отговор на отчета на Сметната палата, че до момента в който държавното управление предвижда бюджетен напън, " департаментът е убеден, че може да живее в границите на своя бюджет за съоръжение ".

Имало е и прогнози, при които МО е щяшло да има остатък за 10 години, сподели той.

Правителството увеличи разноските за защита с спомагателни 5 милиарда паунда по-рано тази година, като ги усили до към 2,25% от Брутният вътрешен продукт през тази и идната година.

Шапс сподели, че отчетът на NAO не е взел поради устрема на държавното управление да увеличи разноските за защита до 2,5% от Брутният вътрешен продукт, когато икономическите условия разрешават.

" Министерството на защитата признава, че неговият проект за съоръжение за 2023-2033 година е непостижим ", сподели ръководителят на NAO Гарет Дейвис в изказване.

NAO сподели, че решенията за бракуване или редуциране на планове, които евентуално ще бъдат счетени за " недостъпни ", не би трябвало да се отсрочват , защото това би рискувало " неприятно съответствие цена/качество ".

Бюджетният недостиг може да бъде още по-висок, сподели NAO, защото проектът за съоръжение, който изследва, не включва неща като разноските за създаване на нови качества или удължение на живота на някои уреди, включително бойни машини като Warrior и Challenger 2.
 Белият дом споделя, че парите за Украйна са на изчерпване
Белият дом споделя, че парите за Украйна са на изчерпване

Спирането на финансирането и потока от оръжия към Украйна ще усили вероятността от съветски победи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР