Британските туристи се завърнаха в зимните ни курорти след две

...
Британските туристи се завърнаха в зимните ни курорти след две
Коментари Харесай

Британските туристи се завърнаха в зимните ни курорти

Британските туристи се завърнаха в зимните ни курорти след две години неявяване поради ковид-пандемията.
Хотелиери от Боровец се похвалиха на среща с министъра на туризма Христо Проданов от мощен ски сезон с помощта на туристи от Англия, които тази зима са повече даже от предпандемичната 2019 година Подобно било ситуацията в Банско и Пампорово.

Британците допреди пандемията години наред бяха най-многобройните задгранични туристи по нашите ски курорти. На второ място след тях най-многобройни тази зима са българските туристи. Те са следвани от посетители от балканските страни – Сърбия, Северна Македония, Косово, Румъния и по-малко от Гърция и Турция.

" Сериозни групи съветски и украински туристи в Боровец нямаме от години. Идват единствено самостоятелни посетители ", изясни пред Травъл нюз Благовеста Томова, ръководител на Съюза на хотелиерите в Боровец.

Оказва се, че в Боровец от началото на зимния сезон работят значително украински жители. " В края на март техните визи изтичат, само че те не считат да се връщат в Украйна ", изясни Томова. Украинските работици считали да останат като бежанци. Те обаче може да продължат да работят, едвам откакто получат статут.

Хотелиерите за подред път са сложили казусът с неналичието на личен състав в бранша и облекчение на рестриктивните политики за наемане на служащи от трети страни.
" Проблемът с фрагментите участва при всички. Туризмът стана неприветлив за работа след коронавирус ограниченията. Трябва да променим това ", съобщи министър Христо Проданов, съобщиха на пресслужбата на ведомството. Според него приоритет е българските жители да имат работа, само че е поел ангажимент да спомага за улеснение на административните процедури за наемане на фрагменти от други страни. Министър Проданов е оповестил,  че Министерството на туризма работи взаимно с Министерството на образованието по основаването на по-привлекателни стратегии и стажове в дуалното образование по туризъм.

Министърът на туризма Христо Проданов обяви също, че държавното управление създава стратегия, която ще улесни издаването на документи на украинците, с цел да могат да останат и да работят в България, съобщи Травъл нюз.

Според хотелиерите една от стънките да наемат служащи от трети страни, с изключение на тромавата процедура, е ограничаването в Закона за трудовата миграция и за трудовата подвижност в една компания наетите чужденци да не надвишават 20% от личния състав. Ограничението за наемане на чужденци от Европейски Съюз е до 35%.</p>
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР