Британските предприятия за хранителни стоки, изпращащи продукти в ЕС, е

...
Британските предприятия за хранителни стоки, изпращащи продукти в ЕС, е
Коментари Харесай

Британските износители на храни в ЕС отчетоха „катастрофални“ разходи след Брекзит

Британските предприятия за хранителни артикули, изпращащи артикули в Европейски Съюз, е трябвало да отделят спомагателни 170 милиона паунда за експортни разноски заради бюрокрацията, обвързвана с Брекзит, като измененията бяха разказани като " пагубни " за някои експортьори, заяви в преписка БНР.

Публикуваните от „ Гардиън “ данни демонстрират, че през трите години след напускането на общия пазар експортьорите на храни от скотски генезис е трябвало да платят сумите, с цел да обезпечат утвърждение от ветеринари, преди да могат да изпратят своите колета. Стоки като риба и рибни артикули, добитък, месо и млечни артикули би трябвало да имат здравен документ за експорт, подписан от ветеринар като в допълнение условие от януари 2021 година. Само през последните 12 месеца експортьорите са платили повече от 58 милиона паунда. Допълнителните разноски са довели до внезапен спад на износа, изключително измежду по-малките производители, като цената на месните артикули, изпратени в Европейски Съюз, е намаляла със 17% по отношение на 2019 година.

Питър Хардуик, консултант по комерсиалната политика в Британската асоциация на месопреработвателите, споделя, че спомагателните разноски са били " пагубни " за някои по-малки компании. " Правилата навредиха най-вече на дребния бизнес, защото в този момент е доста по-трудно да се изпращат дребни смесени колета до Европейски Съюз, както се правеше преди Брекзит, защото те изискват голям брой документи, което води до доста по-високи разноски за експорт ", прибавя Хардуик. Обединеното кралство вкара реципрочни ограничения предишния месец, което породи опасения, че някои експортьори от Европейски Съюз може да се откажат от износа за Англия, поради спомагателните разноски и бюрокрацията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР