Британските гласоподаватели имат право да поискат в следващите парламентарни избори

...
Британските гласоподаватели имат право да поискат в следващите парламентарни избори
Коментари Харесай

Майкъл Гоув: Гражданите могат да променят сделката за Брекзит, ако не я харесат


Британските гласоподаватели имат право да изискат в идващите парламентарни избори промени в изискванията, при които Обединеното кралство ще напусне Европейски Съюз, в случай че не ги харесват. Това сподели в публикация за в. „ Телеграф “ един от водачите на миналогодишната акция в поддръжка на Брекзит и сегашен министър на околната среда, храните и развиването на селските региони Майкъл Гоув.

"Всичко е в ръцете на английския народ. По време на идващите избори, законодателството на Европейския съюз и всяко ново съглашение с Брюксел към този момент няма да имат преимущество пред правото на Обединеното кралство и да му оказват директно влияние. И в случай че британците не харесат съглашението, което сме разискали в договарянията с Европейски Съюз, то може да бъде променено", сподели министърът.

Според него, след преходния интервал при напускането на блока, Англия ще има "пълна независимост да се отдръпне от законодателството на Европейски Съюз за единния пазар и митническия съюз".

Следващите общи избори в Обединеното кралство би трябвало да се проведат не по-късно от 2022 година Те могат да се случат и по-рано при оставка на ръководещата Консервативна партия, която не разполага с болшинство в Камарата на общините след парламентарните избори през юни.

Англия и Европейският съюз в петък реализираха пробив в договарянията след седем месеца разговор, завършвайки първия стадий. В момента процесът се движи във втората фаза, отдадена на въпросите на сигурността и търговията. Очаква се Англия да напусне Европейски Съюз на 29 март 2019 година /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР