Британските депутати отхвърлиха четирите алтернативни варианта на сделката за Брекзит,

...
Британските депутати отхвърлиха четирите алтернативни варианта на сделката за Брекзит,
Коментари Харесай

Британските депутати отхвърлиха четири алтернативи на Брекзит

Британските депутати отхвърлиха четирите различни разновидността на договорката за Брекзит, които бяха препоръчани за гласоподаване. Четирите оферти са част от ориентировъчните гласувания и не ангажират държавното управление на Тереза Мей.

 © БГНЕС
Председателят на Камарата на общините Джон Бъркоу дефинира да бъдат подложени на гласоподаване четири от общо осем различни варианти за Брекзит.

Предложение на консерватора Кен Кларк задължаваше държавното управление да договаря за непрекъснат и изчерпателен за Обединеното кралство митнически съюз с Европейски Съюз. То обаче беше отхвърлено единствено с три гласа разлика.

Предложението на консерватора Ник Боулс предвиждаше присъединение към Европейската асоциация за свободна търговия и Европейското икономическо пространство. Този вид също не беше подсилен, а Боулс сподели, че напуща Консервативната партия в символ на митинг против това, че в партията не е реализиран компромис при гласуването.

Отхвърлени бяха и останалите два разновидността.

Предложение на лейбъристите Фил Уилсън и на Питър Кайл даваше на обществеността правото на избор за утвърждение на договорката за Брекзит, прокарана от Народното събрание, преди тя да бъде приложена на процедура.

Предложение, импортирано от Джоана Чери от Шотландската национална партия съдържаше серия от стъпки, които да попречат на Обединеното кралство да напусне Европейски Съюз без договорка.

След вота стана ясно, че Демократичната юнионистка партия от Северна Ирландия е гласувала срещу четирите разновидността.

Лидерът на Лейбъристката партия Джереми Корбин прикани Народното събрание да гласоподава още веднъж предложенията в сряда.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР