Британските библиотеки и музеи се подготвят да бъдат топло убежище

...
Британските библиотеки и музеи се подготвят да бъдат топло убежище
Коментари Харесай

Музеи ще подслоняват хора, които не могат да си плащат сметките за ток във Великобритания

Британските библиотеки и музеи се приготвят да бъдат топло леговище за хората, които не могат да си разрешат да отопляват домовете си през студените зимни месеци, написа вестник "Обзървър ", представен от БНР.

Британските министри бяха призовани да обезпечат незабавно финансиране за публичните здания, тъй че те да могат да се оправят с предстоящите огромни потоци от гости през най-студените месеци. Библиотеките и музеите ще бъдат част от мрежа от здания в цялата страна, които ще обезпечат топъл заслон, тъй че да се понижи броят на жертвите вследствие на мразовитите условия през зимните месеци.

Призивът за поддръжка от държавното управление, с цел да се подсигурява, че вратите на публичните здания ще останат отворени, идва откакто организации във Англия се сблъскват с невероятното високите сметки за сила. Група, представляваща домове за обществени грижи, е уведомил "Обзървър ", че годишните ѝ енергийни сметки са скочили от 1,5 милиона паунда на 7,7 милиона.

"Обзървър " цитира Алистър Браун от Асоциацията на музеите, че те разчитат на помощта на държавното управление, с цел да не се наложи да редуцират работното си време. А от организацията, която дава отговор за библиотеките в лондонския квартал Гринуич оповестиха, че към този момент са изхарчени хиляди за спомагателни места в очакване на повече гости през зимата.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР