Британските антитръстови служители одобриха планираното поглъщане от Microsoft на Activision

...
Британските антитръстови служители одобриха планираното поглъщане от Microsoft на Activision
Коментари Харесай

Обединеното кралство премахва последното препятствие пред хитовата сделка на Microsoft с Activision Blizzard

Британските антитръстови чиновници утвърдиха плануваното усвояване от Microsoft на Activision Blizzard, производителя на „ Call of Duty “ и други хитови игри, давайки зелена светлина на една от най-големите софтуерни покупко-продажби на всички времена.

Органът за конкуренция и пазари разгласи в петък, че сливането е утвърдено, откакто фирмите се съгласиха да се откажат от избрани права за облачни игри, премахвайки последното регулаторно затруднение пред приключването на договорката.

Концесията е „ смяна на играта “, която ще разреши „ конкурентни цени и по-добри услуги “, се споделя в изказване на CMA.

Microsoft (MSFT) разкри договорката при започване на 2022 година, само че тя беше блокирана през април от английския регулатор на конкуренцията.

CMA беше единственият регулатор в международен мащаб, който застана на пътя на забележителното придобиване, което беше оценено на 69 милиарда $, когато беше оповестено за първи път. Очаква се договорката да завърши в идващите няколко дни.

Регулаторът на Обединеното кралство има угриженост по отношение на конкуренцията на пазара на облачни игри, заявявайки, че Microsoft може да се стреми да направи игрите на Activision извънредни за личните си платформи и по-късно да усили цената на потребителските абонаменти, оставяйки геймърите с по-малък избор.

 ФАЙЛ – Табела пред постройката на Activision в Санта Моника, Калифорния, 21 юни 2023 година Microsoft преразгледа офертата си за закупуване на производителя на видеоигри Activision Blizzard във вторник, 22 август 2023 година, с цел да успокои английските регулатори на конкуренцията, които са последните огромни затруднение пред затварянето на една от най-големите покупко-продажби в историята на технологиите. (AP Photo/Richard Vogel, File) ФАЙЛ – Табела пред постройката на Activision в Санта Моника, Калифорния, 21 юни 2023 година Microsoft преразгледа офертата си за закупуване на производителя на видеоигри Activision Blizzard във вторник, 22 август 2023 година, с цел да успокои английските регулатори на конкуренцията, които са последните огромни затруднение пред затварянето на една от най-големите покупко-продажби в историята на технологиите. (AP Photo/Ричард Фогел, файл) Ричард Фогел/AP

През август Microsoft и Activision (ATVI) дадоха отговор на тези опасения, като преразгледаха договорката.

Те предложиха преструктурирано обединение, което би разрешило правата за стрийминг в облака на Activision отвън Европейския съюз и три други европейски страни да бъдат продадени на съперник Ubisoft Entertainment.

Това успокои CMA, който алармира предишния месец, че най-вероятно ще утвърди модифицираното усвояване.

„ Новата договорка ще попречи на Microsoft да ограничи конкуренцията в облачните игри “, сподели организацията в петък.

„ Това също ще помогне да се подсигурява, че доставчиците на облачни игри ще могат да употребяват разнообразни от Windows операционни системи за наличие на Activision, намалявайки разноските и повишавайки успеваемостта. “

Activision Blizzard е един от най-големите разработчици на видеоигри в света. Наред с „ Call of Duty “, той също създава „ World of Warcraft “ и „ Overwatch “.

Microsoft, която продава конзолата за игри Xbox, предлага известна услуга за абонамент за видеоигри, наречена Xbox Game Pass, както и услуга за стрийминг на видео игри, основана на облак.

Очаква се придобиването да помогне на Microsoft да ускори позициите си в игралната промишленост и да се конкурира по-добре с пазарните водачи Tencent и Sony.

В изказване за X, платформата, известна преди като Twitter, президентът на Microsoft Брад Смит сподели, че „ ние сме признателни за щателния обзор и решението на CMA “.

„ Сега прескочихме последното регулаторно затруднение, с цел да приключим това придобиване “, добави той.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР