Британски служители са продали секретна информация на китайски шпионин, който

...
Британски служители са продали секретна информация на китайски шпионин, който
Коментари Харесай

Times: Британски държавни служители са продали чрез LinkedIn секретни данни на китайски шпионин

Британски чиновници са продали секретна информация на китайски разузнавач, който е употребявал подправени сметки в обществената мрежа LinkedIn в продължение на пет години, заяви вестник The Times.

Според изданието „ офицер от китайското разузнаване е основал няколко подправени акаунта на хора и компании “ и се е свързал посредством обществената мрежа с английски чиновници, „ работещи във въоръжените сили, в научни и механически области “. Разузнавачът се криел под псевдонимите Робин Джан, Робин Цао и  Ерик Ким и твърдял, че е получил образованието си в един от водещите университети в Лондон. Използвал е фотоси на други хора за подправените страници в LinkedIn, прецизира изданието.

Според The ​​Times офицерът от разузнаването първо е изискал съвет от несъмнено лице по тематиката от сферата на неговите професионални ползи, само че по-късно е заречен огромни суми за даване на класифицирана информация или документи. Така той предложил на чиновник от отдела по персонален състав 8 000 английски лири (10 000 долара) за информация за всеки нов чиновник в английските разследващи служби. Той също по този начин е заречен огромни суми на някогашен офицер от военното разузнаване за информация по отношение на работата в Обединетото кралство по битката с тероризма.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР