Британски съдия изрази дълбока загриженост относно тактиката на родителите на

...
Британски съдия изрази дълбока загриженост относно тактиката на родителите на
Коментари Харесай

Съдия от Обединеното кралство осъжда правните тактики, използвани от родителите на болно дете, тъй като той отказва да я остави да умре у дома

Британски арбитър изрази дълбока угриженост по отношение на тактиката на родителите на неизлечимо болно бебе, защото той отхвърли да им разреши да я приберат от болничното заведение, с цел да почине

От DANICA KIRKA Associated Press, 10 ноември 2023 година, 13:57

ЛОНДОН - - Британски арбитър в петък изрази дълбока угриженост по отношение на тактиката на родителите на неизлечимо болно бебе, защото той отхвърли да им разреши да я приберат от болничното заведение, с цел да почине.

Решението на апелативния съд Питър Джаксън пристигна, откакто родителите на 8-месечната Инди Грегъри и италианското държавно управление желаеха позволение тя да бъде лекувана в детската болница Bambino Gesu в Рим.

По-нисш съд се е произнесъл преди този момент в интерес на лекари, които са споделили, че е в най-хубавия интерес на Инди да отстранен животоподдържащите апарати и да й разрешат да почине в болница или приют.

Джаксън сподели, че лекарите, които се грижат за Инди и други сериозно заболели деца, са били сложени в „ извънредно предизвикателна “ позиция от правната борба и осъди това, което той разказа като „ тактики за манипулативни правосъдни разногласия “, предопределени да осуетят заповедите, направени от съдии след деликатно обсъждане.

Такива дейности няма да бъдат толерирани, сподели Джаксън.

Родителите на Инди се бориха да продължат поддържането на живота на детето си, което е претърпяло мозъчно увреждане вследствие на рядко положение, известно като митохондриална болест, с вярата, че пробно лекуването може да удължи живота й.

Но лекарите й настояват, че Инди не осъзнава заобикалящата я среда, страда и би трябвало да бъде оставена да почине умерено.

Случаят е последният от поредност сходни английски правосъдни разногласия сред родители и лекари по отношение на лекуването на терминално заболели деца. Британските съдии неведнъж са заставали на страната на лекарите в такива случаи, когато най-хубавият интерес на детето има преимущество, даже в случай че родителите възразяват против оферти курс на лекуване.

Водещи истории

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР