Британски регулатор забрани две реклами на Toyota заради насърчаване на

...
Британски регулатор забрани две реклами на Toyota заради насърчаване на
Коментари Харесай

За първи забраняват реклами на Toyota заради замърсяването на природата

Британски регулатор забрани две реклами на Toyota поради поощряване на практики на шофиране, които подценяват въздействието върху околната среда.

Този ход на Органа за рекламни стандарти (ASA) бележи първия случай, в който реклама на SUV е свалена на съображение нарушение на обществената отговорност във връзка с околната среда, осведоми The Guardian.

Въпросните реклами, част от акция за 2020 година, включват афиш и видеоклип в обществените медии, показващи голям брой коли Toyota Hilux, които маневрират през офроуд терен, а глас зад кадър приветства сцената като " едно от същинските естествени зрелища ".

След това колите минават към градски пътища, като кулминационната точка е уединен автомобил, който влиза в алея, а гласът зад кадър афишира: " Toyota Hilux. Роден да се движи. "

Забраненият афиш изобразява няколко SUV-та, които минават през каменист терен, образувайки облак прахуляк.

Жалбата против тези реклами е подадена от Adfree Cities в съдействие с английската група за акции Badvertising, като се твърди, че рекламите предизвикват нездравословно за околната среда държание.

Те се застъпват за преустановяване на рекламирането на артикули и услуги с висок въглероден отпечатък, добавя The Guardian.

ASA постановява, че рекламите " утвърждават потреблението на транспортни средства по метод, който не регистрира тяхното влияние върху природата и околната среда и не са били готови с възприятие за отговорност към обществото ".

Вероника Уинъл, съдиректор на Adfree Cities, твърди че: " Тези реклами са въплъщение на цялостното неуважение на Toyota към природата и климата, като демонстрират големи, мощно замърсяващи коли, движещи се с висока скорост през реки и диви пасища. "

Toyota отбрани акцията си за Hilux, като акцентира на структурата на автомобила за предизвикателни условия, базирайки се на промишлености като земеделието и горското стопанство, които разчитат на високопроходими коли.

Въпреки това в рекламата не се появяват такива служащи, което провокира спомагателни рецензии. Компанията дава отговор, че не би трябвало да бъде задължавана да демонстрира хора от тези браншове.

" Toyota не утвърждава държание, което е нездравословно за околната среда. Всъщност през последните три десетилетия Toyota освен е един от водачите в региона на автомобилостроенето във връзка с намаляването на въглеродните излъчвания, само че и е споделила стотици безплатни лицензи, които разрешават на други да употребяват нейната технология за електрификация ", съобщи представител на японската компания.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР